0 items
El meu compte

Guapes i Valentes!

 

La Fundació Oncolliga Girona disposa d’un banc de perruques solidàries per a les dones que perden el cabell a causa dels tractaments oncològics, també disponible a Olot i Palamós.

 

El programa es diu Guapes i Valentes i, des de 2015, pretén ajudar, en un triple vessant, les dones que han perdut el cabell a causa de tractaments oncològics. D’una banda, posen a la seva disposició perruques a preus assequibles, ja que el cost d’aquest producte és elevat i no està finançat per la Seguretat Social. També ofereixen assessorament estilístic i d’imatge, així com acompanyament psicològic que ajudi les pacients a afrontar millor aquest trànsit i la seva recuperació.
 

L’objectiu final no és cap altre que disminuir l’impacte emocional associat al deteriorament de la imatge personal que generen els tractaments oncològics, tot millorant l’autoestima i la qualitat de vida de les persones afectades.

 

“Posen a disposició de malaltes oncològiques perruques a preus assequibles, ja que el cost d’aquest producte és elevat i no està finançat per la Seguretat Social”

 

Perruques noves o reutilitzades
 

El banc de perruques posa a disposició de les persones que ho necessitin diferents tipus de productes; des de perruques noves, amb preus a partir de 80 euros, fins a perruques reutilitzades en préstec, amb un dipòsit a partir de 40 euros. A més, per tal de garantir la continuïtat del programa, als usuaris que retornen la perruca en bon estat se’ls abona el 20% de l’import.

 

Apadrina el programa!
 

La Fundació Oncolliga es fa receptora de qui, de manera solidària, vulgui aportar la seva perruca al banc, però també és possible apadrinar el programa fent un donatiu puntual o anual per a aquesta fi.

 

Un projecte nascut d’una experiència personal
 

El banc de perruques solidàries és una iniciativa impulsada per Roser Estanyol, qui, arran de la seva experiència personal (va superar un càncer de mama), va proposar-se contribuir a alleugerir el patiment psicològic de les dones que passen per una situació similar.

 

“S’ofereixen des de perruques noves, amb preus a partir de 70 euros, fins a perruques reutilitzades en préstec, amb un dipòsit a partir de 40 euros”

 

Tot i que va començar a la seu central de l’Oncolliga, a Girona, ara el servei també s’ofereix a Olot i Palamós gràcies a un acord entre l’entitat i els hospitals comarcals d’ambdues poblacions, i hi ha la previsió d’externalitzar-lo a la resta d’hospitals comarcals de la demarcació: Figueres, Campdevànol i Blanes. En tota aquesta trajectòria, s’han atès gairebé un centenar de dones.

 

Sobre la Fundació Oncolliga Girona
 

La Fundació Oncolliga Girona, Lliga catalana d’ajuda al malalt de càncer, és una entitat sense ànim de lucre creada l’any 1995 que té com a finalitat millorar el dia a dia dels malalts oncològics i dels seus familiars a les comarques gironines. El seu principal objectiu és que tant les persones afectades per la malaltia com les que l’envolten se sentin còmodes, acompanyades i compreses i trobin el suport assistencial i psicològic que necessiten. L’entitat treballa també per la prevenció primària del càncer i per sensibilitzar la societat sobre aquesta patologia.

 

 

Article publicat al número 39 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top