0 items
El meu compte

Hors Catégorie: per als amants del ciclisme (i per als que no ho són)

Vet aquí un nou restaurant que ofereix una oferta gastronòmica sana, amb productes de proximitat, en un ambient retro-industrial que enamora i que aspira a convertir-se en un espai de referència per als amants del ciclisme. Tot en un.

 

A Girona, a prop de l’icònic Pont de Pedra i del Museu del Cinema, al carrer Perill, hi ha Hors Catégorie, una nova proposta gastronòmica que ofereix cuina flexitariana en un espai amb aires moderns i metropolitans que no deixa indiferent ningú.

Però, qui pensi que Hors Catégorie és només un restaurant, va errat, perquè, en realitat, pretén convertir-se en un centre multidisciplinari, en un lloc de referència per als professionals del ciclisme i per als aficionats a aquest esport contemplant iniciatives que van més enllà de servir àpats amb cor i ànima, com ara l’organització de sortides amb bicicleta, exposicions i xerrades.

 

El ciclisme: una raó de ser

Aquest és l’altre punt fort d’Hors Catégorie: oferir una alimentació saludable. Amb una carta dissenyada al mil·límetre, es busca satisfer tots els paladars, de forma sana, en qualsevol moment del dia, perquè s’hi pot fer un esmorzar, un brunch, dinar o sopar.

El 80% dels productes que se serveixen a taula són d’origen vegetal, i el 20% restant és proteïna que procedeix del peix, però sempre es tracta de productes frescos de proximitat. D’aquesta manera, s’aconsegueixen elaboracions per a tots els gustos i necessitats –sense gluten, vegetarianes i veganes– amb un elevat valor nutricional, molt color i una gran potència de sabors i textures.

L’Hors Catégorie ofereix una gran varietat de plats –healthy bowls, pastisseria vegana, sandvitxos, torrades de tota mena, tacos i hamburgueses– que recorden la carta d’un dels millors restaurants flexitarians que tenim: és a Barcelona, es diu Flax&Kale i, com aquí, serveix unes xips de kale que no es poden explicar.

 

 

 

“L’Hors Catégorie pretén convertir-se en un centre multidisciplinari, en un lloc de referència per als professionals del ciclisme i per als aficionats a aquest esport contemplant iniciatives que van més enllà de servir àpats amb cor i ànima, com ara l’organització de sortides amb bicicleta, exposicions i xerrades”

 

...I les begudes (saludables, és clar!)

L’oferta gastronòmica de l’Hors Catégorie es completa amb un repertori de begudes saludables espectaculars, com el cafè d’especialitat, que no porta sucres afegits i no és torrefacte, de manera que resulta molt més saborós i intens. La seva cervesa artesana és un altre clàssic, perfecte per a l’estiu, i, és clar, els sucs cold-pressed i els tes kombutxa, que no poden faltar en un establiment com aquest.

 

“El 80% dels productes que se serveixen a taula són d’origen vegetal, i el 20% restant és proteïna que procedeix del peix, però sempre es tracta de productes frescos de proximitat”

 

 

Un espai d’avui però d’ahir

Amb una superfície de 300 metres quadrats dividits en dos pisos, hi ha espai per a tot i més, fins i tot per seure davant l’ordinador a preparar una ruta. Es tracta, però, d’un espai característic, amb personalitat pròpia, on no s’hi ha deixat res a l’atzar.

Un estil retro-industrial tremendament actual, amb neons inclosos, un mobiliari heterogeni que delimita diferents ambients i jocs de taules i cadires plens de color estan embolcallats de llum natural –que hi entra a través d’uns grans finestrals d’estil industrial– i del verd de les plantes.

El mobiliari (com els plats mateix) combina formes i estils diferents: taules rodones i de marbre, o bé rectangulars i de fusta, amb uns seients que recorden el parquet d’un velòdrom. I, és clar, els detalls referents al ciclisme no hi falten pas: hi ha fotos, bicicletes penjades del sostre i, fins i tot, alguns productes esportius a la venda, com ara mallots de ciclisme o bidons per dur la beguda a la bici. En definitiva, és un espai per als amants del ciclisme (i per als que no ho són).

 

“Els detalls referents al ciclisme no hi falten pas: hi ha fotos, bicicletes penjades del sostre i, fins i tot, alguns productes esportius a la venda”

 

Article publicat al número 50 de D'estil.

 

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-luxe-restaurant.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top