0 items
El meu compte

Hotel Les Capçades

Respira, descansa, sent.

El poble on Picasso va viure un dels seus millors moments de creativitat. Allà –justament allà– es troba l’Hotel Les Capçades, un petit complex rural de tres estrelles pensat per respirar, descansar i sentir. Respirar, descansar i sentir. Respirar, descansar i sentir.

Respirar, descansar i sentir. Aquests són, sens dubte, els tres verbs que millor defineixen la filosofia de Les Capçades. Per això, perquè ningú els oblidi, resten gravats en una roca només d’arribar al complex hoteler. I és que aquest punt de la geografia catalana és espectacular. Les vistes interminables que ofereix el paisatge dels Ports de Tortosa-Beset i l’aire que s’hi respira és el millor regal que les terrasses de Les Capçades poden oferir als seus hostes.

 

“Les vistes interminables que ofereix el paisatge dels Ports de Tortosa-Beset i l’aire que s’hi respira és el millor regal que les terrasses de Les Capçades poden oferir als seus hostes”

 

A aquest entorn tan especial, cal sumar-hi el tracte personal i delicat de l’equip de l’hotel, encapçalat per Salvador Miralles. Ells, amb la seva professionalitat, fan sentir el visitant com a casa, com un convidat d’honor que es mereix totes les atencions imaginables i per imaginar.
 

El concepte: un hotel rural per fora i per dins

L’Hotel Les Capçades compta amb tretze habitacions més que espaioses, cadascuna de les quals manté la seva personalitat pròpia, sense còpies ni duplicacions, perquè, en cada espai, es vol crear un ambient proper, confortable i únic, com cada hoste. Totes les estances, decorades amb un estil rústic i acollidor i anomenades amb termes propis del paratge que les envolta, compten amb terrassa i jacuzzi, i algunes, fins i tot, amb jardí privat.

 

“El tracte personal i delicat de l’equip de l’hotel fa sentir el visitant com a casa”

 

Des d’aquestes terrasses, l’espectacle fa emmudir, tant de dia com de nit. I a cada estona és igual però diferent alhora. Les cases apinyades d’Horta de Sant Joan empetiteixen davant la immensa paciència de les oliveres mil·lenàries, que s’estenen a l’aire lliure a la falda de la serra de Les Capçades, compartint territori amb uns pins majestuosos. I la muntanya de Santa Bàrbara, envejosa, també reclama l’atenció, es fa mirar. I al final, només un missatge: respirar, descansar, sentir... Respirar, descansar, sentir... 

Plats amb ADN del territori

En un lloc on l’entorn rural té un pes tan important com en el cas de l’Hotel Les Capçades, és quasi imprescindible traslladar tota aquesta essència als plats que es poden degustar al restaurant del complex, que tenen un ADN propi gràcies als productes que els composen, naturals, frescos, de proximitat i, per damunt de tot, elaborats acuradament i amb molta estima per la cap de cuina Maria Moral i el seu equip.

El menú degustació, amb sis plats, varia dia a dia segons el producte del mercat. És, per tant, un menú viu, com la terra.

   

“Els plats que es poden tastar al restaurant duen tota l’essència del territori, com els vins que s’hi serveixen”

 

I, si al plat hi ha producte de la terra, a la copa també. La carta de vins de Les Capçades adopta un pes important dins del menú i, a dins, els vins de la D. O. Terra Alta prenen un gran protagonisme. No podia ser, de fet, de cap altra manera.


Més enllà de Les Capçades

L’Hotel Les Capçades s’ubica a Horta de Sant Joan, un poble muntanyós d’origen medieval que forma part del Parc Natural dels Ports de Tortosa-Beset, a la Terra Alta, el qual pot fer gala de ser el segon parc natural més gran de Catalunya. Per allà hi passen els rius Algars, Estrets i Canaleta. És terra de vinyes, de cultura i de tradició, i està declarada Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. Tot aquest conjunt posa en safata de plata l’oportunitat de passejar pel casc antic del poble, fer una escapada en bicicleta pel Parc Natural, practicar senderisme o escalada o banyar-se al riu. Això sense oblidar els museus, les galeries d’art, els restaurants i les rutes culturals que s’ofereixen.   

 

“A Horta de Sant Joan, en un antic hospital d’estil renaixentista, s’alça també el Centre Picasso en homenatge al pintor”

 

A Horta de Sant Joan, en un antic hospital d’estil renaixentista, s’alça també el Centre Picasso en homenatge al pintor, que va conèixer aquesta terra a partir de dues estades que hi va fer, les quals l’influenciaren fortament e la seva pintura. Per això diuen que aquesta és una terra per admirar. I per respirar, descansar i sentir, és clar.

 

Article publicat al número 33 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-mapa.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top