0 items
El meu compte

Hotel Masia La Palma i... desconnecta!

Voltada d’una pau aclaparadora, on només se sent el lleu carrisqueig de quatre grills mal comptats, es troba una antiga masia reconvertida en hotel rural amb encant. És la Masia La Palma, una casa senyorial de principis del segle XIX que proporciona als seus hostes la satisfacció infinita d’haver descansat de veritat.

Situat al bell mig de l’Alt Empordà, a la menuda població d’Espinavessa, aquest hotel amb encant s’acomoda en una suggestiva masia catalana de 1830 i compta amb un jardí privat equiparable al Paradís i abraçat, a més, per un magnífic entorn natural que proporciona vistes als camps de La Palma (d’aquí, és clar, el nom del complex).

 

“Aquest hotel amb encant s’acomoda en una suggestiva masia catalana de 1830 i està abraçat per un magnífic entorn natural que proporciona vistes als camps de La Palma”

 

En tot el seu conjunt, l’Hotel Masia La Palma proporciona una imatge pictòrica màgicament seductora, però, per estar completament submergits en la magna sensació de relaxament que proporciona aquest entorn, cal que els seus hostes estiguin disposats a endinsar-se en l’aventura de veritat; no en una aventura perillosa i plena d’estralls, no, sinó en aquella simbolitzada pel fet de deixar-se endur pel vent i les emocions.

D’entrada, el camí que condueix cap a la masia ja convida a tot plegat. És un camí bucòlic, ple de matisos i banyat per un aire pur, net. Carreteres secundàries, estretes i minses, donen l’oportunitat de passar entre tot un seguit de branques que s’escapen cap als marges del camí i que configuren el seu contorn. Només percebent aquest fet, hom s’allibera de tota la càrrega negativa que pugui dur al damunt, i ho fa sense adonar-se’n, sense voler.

 

“El jardí central compta amb una piscina exterior amb zona de solàrium, un spa amb sauna finlandesa i hidromassatge, una guingueta i el que han volgut anomenar Bar de la Confiança”

 

En un punt concret del trajecte, s’endevina, finalment, la masia, amagada entre camps i boscos, rodejada per un petit mur vestit amb ceràmiques de colors que el doten d’un efecte hipnòtic i màgic i que porten implícites el record del mestre Gaudí. És aquest mateix traç de colors el que condueix cap a una entradeta que només permet l’accés a peu. La terra humida, l’aroma de les flors i la tranquil·litat que s’hi respira des d’aquest primer moment ja no s’abandonaran. A dins, música clàssica de fons i un hall encantador que convida intel·ligentment a entrar.
 

 El jardí de les delícies

Curiosament, l’entrada principal de la masia, allà on es troben un parell d’habitacions i el restaurant, gira l’esquena a l’entorn per mirar amb els ulls ben grossos un jardí central deliciós que compta amb una piscina exterior amb zona de solàrium, un spa amb sauna finlandesa i hidromassatge, una guingueta i el que han volgut anomenar Bar de la Confiança, un espai dedicat al lliure albir on els hostes prenen el que desitgen i, amb bona voluntat, ho anoten en un llibret destinat a aquesta fi.

 

“Les noves incorporacions del complex són unes estances de luxe a peu de jardí, amb accés directe a la piscina i l’spa, que compten amb una sala d’estar, un llit espaiós i inacabable i un ampli bany”

 

Habitacions a la masia centenària i al jardí

A peu de jardí, en unes casetes situades ben a recer i amb accés directe a la piscina i l’spa, s’hi troben dues habitacions, la Nord i la Sud. Són les noves incorporacions del complex, i esdevenen unes estances de luxe que compten amb una sala d’estar, un llit espaiós i inacabable i un ampli bany.

Ara bé, si els visitants desitgen acomodar-se a la casa senyorial per sentir la pedra nua de les seves parets centenàries, poden escollir entre deu habitacions úniques i, és clar, amb nom únic també: els que recorden les plantes de l’entorn i accentuen el caràcter rural del lloc.
Cinc de les habitacions són a la primera planta, a la qual s’hi accedeix mitjançant una escala de graons desgastats amb boral de fusta i pedra sòlida, aquells típics de masia catalana. Allà també s’hi ubica una majestuosa sala de grans dimensions i sostre altíssim que gairebé toca al cel.

 

“Les tres perles de l’Hotel Masia La Palma són al pis superior: unes estances tremendament lluminoses, especialment acollidores i amb vistes immillorables cap al jardí privat o cap als camps i boscos que envolten la finca”

 

Les altres cinc estances són al pis superior, tres de les quals esdevenen les perles de l’Hotel Masia La Palma, perquè són tremendament lluminoses, especialment acollidores i amb vistes immillorables cap al jardí privat o cap als camps i boscos que envolten la finca. Són la suite Farigola, la suite Jardí i la Lavanda. Cambres delicades, amb bigues de fusta pintades de blanc i amb una decoració acorada i subtil que no cau en excessos ni atapeïments, que aporta caliu, lleugeresa i relaxament per casar amb l’entorn exterior.
 

Sa Poma: Catalunya i Mallorca al plat

L’Hotel Masia La Palma també té restaurant. I quin restaurant! Es diu Sa Poma i és obert a tothom qui vulgui gaudir d’un àpat més que saborós (per dinar o per sopar), a banda dels que s’hostatgin a l’allotjament.

Resultant de la mescla entre la cuina catalana i la mallorquina més autèntiques, el restaurant ofereix plats de temporada, canviants i divertits, plens de matisos, elaborats amb productes de la terra de màxima qualitat i amb més ànima encara. El remenat de verdures de temporada d’en Pep, la coca d’escalivada amb anxoves de l’Escala o el formatge cremós de Mas Alba amb pa de llavors i verdures a la brasa són algunes de les excel·lències sorgides de les mans de la Tona Llovera i el seu fill Pep Munilla.

 

“Resultant de la mescla entre la cuina catalana i la mallorquina més autèntiques, el Restaurant Sa Poma ofereix plats de temporada, canviants i divertits, plens de matisos, elaborats amb productes de la terra de màxima qualitat i amb més ànima encara”

 

I, mentre al plat tot són delícies (no per altra cosa el Masia La Palma és considerat un hotel gastronòmic), a l’entorn hi predomina una decoració vintage amb peces amb història provinents, fins i tot, de la masia mateix. A les parets, obres úniques d’autors com Olga Pérez Montes o Miguel Samaniego que doten d’una gran personalitat l’entorn.

 

Article publicat al número 34 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-mapa.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top