0 items
El meu compte

Hotels only adults: Ssst! Sense nens, si us plau

 

La tranquil·litat, el silenci, el confort i la gastronomia són trets característics del turisme sense criatures, que ja és una realitat a casa nostra.

 

En una societat tan heterogènia com la nostra, és lògic que existeixin serveis destinats als diferents perfils de persones que hi viuen. A vegades, la mescla no dóna bons resultats i és millor especialitzar-se. Aquest és el cas del sector hoteler, que, en els darrers anys, arran de la crisi, ha hagut de reinventar-se i analitzar quin és el seu públic objectiu per tal de crear una oferta adient i atractiva.

Una de les tendències que cada vegada guanya més terreny són els hotels only adults, que no admeten l’hostalatge d’infants i garanteixen la tranquil·litat i l’assossec dels seus clients en tots els seus espais, una opció que les parelles, tot i ser pares, agraeixen de tant en tant per relaxar-se i gaudir de l’altre sense haver d’estar pendents, contínuament, de les criatures. Atents/es, que us expliquem de què es tracta exactament i com trobar aquests establiments.

 

"Una de les tendències que cada vegada guanya més terreny són els hotels only adults, que no admeten l’hostalatge d’infants i garanteixen la tranquil·litat i l’assossec dels seus clients en tots els seus espais."

 

L’especialització no és cap novetat; els only adults, si

Així com els allotjaments familiars han incrementat i ampliat els seus serveis configurant zones exclusives per als més petits, les child friendly, altres han volgut satisfer la demanda de parelles –amb fills o sense– que volen gaudir de la seva merescuda intimitat. L’oferta d’allotjaments turístics, doncs, s’ha ampliat amb aquesta nova segmentació: els only adults; és a dir, els espais restringits als menors d’edat.

L’especialització, però, no és cap novetat per a nosaltres: fins ara ja s’havien creat altres serveis adreçats als infants, a la gent gran, als vegans,..., o hotels que no accepten gossos, que són de baix cost o que estan especialitzats en el col·lectiu d’homosexuals i lesbianes, per exemple. Doncs bé, ara arriba el torn dels grans, però sense criatures.

 

Amb usuaris i detractors

Els hotels only adults constitueixen un tipus de turisme llargament estès i acceptat a altres països com Gran Bretanya i Alemanya, i aquí ha crescut força en els darrers anys, tot i que els sectors més crítics assenyalen que són una forma més de mostrar el poc valor que se li atorga a la infància i a la reproducció a casa nostra.

Tot i així, els propietaris que els han posat en marxa estan contents amb els resultats obtinguts, i els seus hostes, agraïts pel confort i la qualitat dels serveis que ofereixen, els quals, molt possiblement, no serien possibles d’altra manera, perquè allotjar infants implica complir certes mesures de seguretat que no sempre són compatibles amb el silenci la tranquil·litat.

 

"Els hotels only adults constitueixen un tipus de turisme llargament estès i acceptat a altres països com Gran Bretanya i Alemanya, i aquí ha crescut força en els darrers anys, tot i que els sectors més crítics assenyalen que són una forma més de mostrar el poc valor que se li atorga a la infància i a la reproducció a casa nostra."

 

Què tenen de diferent?

Val a dir que majoria d’hotels only adults no han hagut de fer un canvi massa radical quant a la seva filosofia de fons, perquè molts dels seus clients habituals ja eren parelles que s’escapaven dos o tres dies als seus establiments per estar sols, el que passa és que ara responen a aquesta demanda d’una forma més especialitzada i conscient.

En qualsevol cas, el que segur trobareu als hotels only adults són habitacions àmplies tipus suite pensades per a la relaxació i el descans més absoluts, amb banyeres d’hidromassatge o jacuzzis per a dues persones i terrasses privades on regna la calma, a més de zones comuns, halls, jardins i piscines submergides en la més absoluta tranquil·litat.

A tot plegat, cal sumar-hi un seguit de serveis paral·lels que magnifiquen les estades en aquests complexos, com ara els massatges individuals o per a parelles, saunes, gimnasos o paquets romàntics que inclouen cava, bombons a l’habitació i, fins i tot, pètals de roses.

L’ambient nocturn també és diferent, als only adults: no hi manquen espectacles, concerts i festes afins a aquest públic, però un dels trets que més influeix en l’elecció d’un allotjament sense infants és l’oferta gastronòmica, que permet una cuina molt més creativa, elaborada i sofisticada.

 

Com trobar-los?

Tot i ser una fórmula jove, ja són uns quants els establiments que han apostat pel turisme d’adults, i, més concretament, de parelles. A la Costa Bava, per exemple, el 10% dels hotels són only adults. Si voleu saber quins hi ha a cada regió, el portal www.adults-only-holidays.com us pot ajudar.

 

Article publicat al número 43 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top