0 items
El meu compte

Ikigai (el mètode)

 

Un manual de vida imprescindible.

L’Héctor García i en Francesc Miralles, capítol rere capítol, ens submergeixen en un viatge per la cultura japonesa que ens permet analitzar el nostre passat per viure el present com cal i revolucionar el nostre futur. Això promet! I molt!

El que us presentem és un llibre pràctic que pretén despertar l’ikigai del lector –la veritable passió de la vida– per tal de destinar tots els seus esforços a trobar-lo i potenciar-lo. Vet aquí un relat amè que desperta l’interès per la filosofia japonesa i ens ensenya lliçons essencials que sovint oblidem.

El fil argumental de tot plegat és un recorregut per diferents poblacions japoneses a partir de les quals els autors expliquen anècdotes reals i exercicis per despertar la motivació. Us en fem cinc cèntims.

 

“Un viatge per la cultura japonesa que ens permet analitzar el nostre passat per viure el present com cal i revolucionar el nostre futur”

 

Sense esforç no hi ha recompensa

Ganbarinasu és el terme japonès que defineix la necessitat d’esforçar-se per aconseguir objectius. Sembla obvi, però moltes vegades oblidem que el primer que cal fer per aconseguir allò que desitgem és no defallir, independentment dels obstacles que trobem en el camí cap a l’assoliment dels nostres propòsits.

 

Missió possible

Oi que més d’un cop heu pensat en un repte personal o professional i us n’heu desdit per la dificultat que representa? El que no ens aturem a pensar és que moltes vegades no es tracta d’entrebancs reals; l’ésser humà crea murs mentals que ens fan creure que no som capaços de fer, però no és així. El mètode ikigai ens ensenya a netejar la nostra mirada d’impossibles per tal de no desistir. En aquest procés, la perseverança i la paciència són qualitats molt necessàries. No es tracta d’esperar que passi un miracle, sinó de ser tossuts –com diríem col·loquialment– per assolir allò que volem.

 

“El mètode ikigai ens ensenya a netejar la nostra mirada d’impossibles per tal de no desistir

 

La pràctica és la clau de l’excel·lència

Creieu que existeix una determinada xifra d’hores de treball per aconseguir la perfecció en una àrea? Doncs sí, concretament, ens calen unes 10.000 hores. L’experiència de grans genis com Mozart, per exemple, ho demostra. I ja ho deia Aristòtil quan afirmava que “som el que fem repetidament”. Tot i això, però, la pràctica no és suficient; cal saber aprofitar l’oportunitat per avançar i demostrar el nostre domini.

 

Trencar amb la connotació negativa del “copia”

A la nostra cultura, copiar o imitar no és correcte; en canvi, al Japó, aquesta acció està acceptada, sempre que l’objectiu sigui millorar l’original. Un exemple és l’escriptura japonesa, que és una adaptació de la xinesa. La seva filosofia explica que es tracta de prendre una obra com a guia i, a partir d’aquesta, fer-ne una versió millor o, fins i tot, quelcom nou i diferent. Es tracta, doncs, de promoure la pròpia superació i d’aprendre de l’experiència dels altres.

 

Entendre el passat per viure el present

Els moments feliços del nostre passat ens esbossen un somriure a la cara i ens ajuden a recuperar l’optimisme quan fem figa. Per això diuen que sempre cal mirar enrere per seguir endavant. Aquestes i moltes altres lliçons converteixen aquesta novetat editorial en una lectura imprescindible carregada de motivació i passió per la vida.

 


Fitxa tècnica

Títol: El mètode Ikigai

Autors: Héctor García (Kirai) i Francesc Miralles

Editorial: Ara Llibres

Data de publicació: 12/09/2017

Pàgines: 253

PVP: 15,90 euros


 

Article publicat al número 44 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top