0 items
El meu compte

Industrialitzeu la vostra llar: tal com ho llegiu

 

Us traslladem a la Nova York dels anys 50 per entendre un dels estils decoratius més punyents de l’actualitat.

 

La tendència industrial va arribar fa uns anys, i ho va fer per quedar-se. Primer vam experimentar com s’aplicava als espais empresarials, com ara oficines, restaurants o hotels, i ara també triomfa als domicilis particulars. Interioristes i decoradors coincideixen en el fet que es tracta d’un estil molt versàtil que encaixa amb elements d’altres tendències, com el retro o el vintage.

 

Una tendència amb història

No es tracta d’un estil nou, sinó que la seva història es remunta unes quantes dècades enrere, als Estats Units. Quan va finalitzar la Segona Guerra Mundial, moltes persones van arribar a Nova York a la recerca d’oportunitats, i, per començar la seva aventura, residien en magatzems i fàbriques abandonades, que decoraven com podien, reutilitzant objectes que fins aquell moment tenien una altra finalitat. Així van sorgir els famosos lofts novaiorquesos que tant agraden.

Actualment, podem gaudir d’aquest estil tan nou i tan vell alhora gràcies als articles que trobem al mercat, com el mobiliari d’Hidalgo Import, que es caracteritza per l’ús de fustes envellides i pell autèntica i la reutilització de peces antigues que en el seu moment van tenir una utilitat bastant diferent.

 

“Quan va finalitzar la Segona Guerra Mundial, moltes persones van arribar a Nova York a la recerca d’oportunitats, i, per començar la seva aventura, residien en magatzems i fàbriques abandonades, que decoraven com podien, reutilitzant objectes que fins aquell moment tenien una altra finalitat”

 

L’essència de l’estil industrial

Us ve de gust dotar la vostra llar d’un toc industrial? Doncs us expliquem quins són els trets característics d’aquesta tendència i us presentem algunes propostes ben curioses d’Hidalgo Import.

 

- Menys és més. El minimalisme és el tret diferencial d’aquest estil. Fugiu de la decoració carregada i barroca i aposteu per peces úniques que transmetin una forta personalitat, com ara un frontal real d’un autobús convertit en una barra amb un taulell de fusta de mango, un sofà de pell fet amb la part posterior d’un vehicle o uns tamborets, també de pell, amb un peu que simula el pedal i la cadena d’una bicicleta.

- Tres materials indispensables. El ferro forjat, l’acer i les fustes envellides són bàsics per aconseguir un interiorisme que recordi els apartaments nord-americans dels anys 50. Així doncs, optar per taules que combinin ferro amb fusta o per mobles de fusta que tinguin un punt original potencia la calidesa dels ambients sense renunciar al toc industrial desitjat. Un bon exemple és una taula de fusta de mango tallada o un carro antic fet de fusta de mango amb rodes de ferro forjat.

- Recuperant peces mítiques. L’altre tret característic d’aquesta tendència és el reciclatge i la reutilització de peces úniques: unes màquines de cosir antigues convertides en una taula vintage, una bicicleta que ara és una consola, una vespa ben acolorida transformada en una barra, un compressor convertit en una làmpada de sobretaula o la part frontal d’una bicicleta que podríeu tenir a la vostra sala d’estar.

- Sí als estampats. Tot i que a les parets de la vostra llar és recomanable utilitzar colors llisos, com ara marrons, blancs o grisos, podeu emparar estampats al mobiliari; cadires, butaques i peces de decoració ho permeten perfectament. En aquest estil predominen els patrons geomètrics i sobris, però també hi ha lloc per als dissenys ètnics i colonials.

 

“El ferro forjat, l’acer i les fustes envellides són bàsics per aconseguir un interiorisme que recordi els apartaments nord-americans dels anys 50”

 

Article publicat al número 46 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top