0 items
El meu compte

Infancia Solidaria: Infants que ajuden altres infants

 

Aquesta fundació, amb seu a Madrid, Andalusia, Aragó i Catalunya, pretén que els més petits d’aquí ajudin els més petits d’allà i de més enllà.

 

El dret a la salut és, sense cap mena de dubte, un dels drets fonamentals i bàsics de totes les persones, ja que sense salut és impossible accedir a altres drets més complexes, com ara el social o el polític. És per aquest motiu que, precisament, el dret a la salut apareix entre els primers i més destacats a les Declaracions Universals i a les constitucions o cartes magnes. De fet, l’article 25 de la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948 menciona la salut com una part del dret a un nivell de vida adequat.

 

“Infancia Solidaria és una Organització No Governamental per al Desenvolupament (ONGD) que té la intenció d’oferir una alternativa i promocionar tractament als nens i les nenes que no poden accedir al dret de la salut, ja sigui per malaltia, per problemes econòmics o per falta d’infraestructures”

 

Malgrat tot, avui en dia, l’assistència sanitària universal continua essent una feina pendent a molts països del món, i un dels col·lectius més perjudicats per aquest fet és el dels infants. És evident que la salut és essencial per al creixement, desenvolupament i qualitat de vida dels més petits, però molts no hi poden accedir per diverses circumstàncies. Davant d’aquesta crua realitat, el 2005, va néixer Infancia Solidaria, una Organització No Governamental per al Desenvolupament (ONGD) que té la intenció d’oferir una alternativa i promocionar tractament als nens i les nenes que no poden accedir al dret de la salut, ja sigui per malaltia, per problemes econòmics o per falta d’infraestructures.

 

Uns socis molt especials: els infants

La peculiaritat d’aquesta entitat és que tots els seus socis són menors d’edat. Però no és que ells paguin cap quota, no (qui ho fa és un adult, amb un import mínim de 10 euros al mes), sinó que, quan una persona decideix col·laborar amb Infancia Solidaria, la seva ajuda es personalitza en un infant del seu entorn, ja sigui un fill, un nebot, un nét... “Són ells els qui reben les nostres cartes, on expliquem tot el que portem a terme gràcies a la seva ajuda”, diuen els responsables de l’ONGD, que destaquen que els seus socis “obren les cartes i observen per una estona les cares i les històries de nens i nenes que han tingut menys sort que ells en néixer, i veuen el que fem per ajudar-los”.

L’objectiu de l’entitat, doncs, és doble. D’una banda, ajudar els infants més necessitats d’altres països, ja sigui proporcionant-los tractaments mèdics, traslladant-los a Espanya perquè puguin passar per una sala d’operacions, o construint infraestructures als països d’origen amb la intenció de retornar-los la salut i el seu futur. De l’altra, contribuir al creixement moral dels nens i les nenes d’aquí: “Els traiem, per una estona, del seu món ‘fàcil’ i els mostrem un de molt més complex i dur. Els fem veure l’altra realitat, que també hi és i que no podem ni volem ocultar, i els fem sentir en els seus cors l’agradable sensació de la solidaritat”.

 

“La peculiaritat d’aquesta entitat és que tots els seus socis són menors d’edat”

 

Des de programes d’atenció quirúrgica fins a projectes de cooperació

Les aportacions econòmiques que fan els adults en nom dels infants permeten que Infancia Solidaria porti a terme diferents actuacions, com ara el programa d’atenció quirúrgica Sana-Sana (que ha permès que més de 200 nens i nenes hagin estat operats a l’Estat espanyol), o projectes de cooperació al desenvolupament, com la construcció d’una escola infantil a Lamu (Kènia), la reconstrucció d’una casa per a infants invidents al Nepal, el suport a infants amb discapacitat al Vietnam o l’ajuda als refugiats, entre d’altres.

Però, a banda de tots aquests projectes, Infancia Solidaria n’ha portat a terme molts d’altres des de la seva fundació. Així, va contribuir a l’ampliació i millora del Centre de Salut de Walmara (Etiòpia) en col·laboració amb l’ONG Abay; va organitzar, durant un any, l’alimentació de la planta de pediatria de l’Hospital Simao Mendes, de Guinea Bissau, permetent que els infants ingressats (i les seves mares) poguessin fer dos àpats diaris; va col·laborar amb la Fundació Pablo Horstmann en la construcció d’una clínica pediàtrica a l’orfenat de Meki (Etiòpia), i, des del 2006, va oferir beques a infants del barri de Las Rosas, de Quetzaltenango (Guatemala), perquè poguessin estudiar l’equivalent a Secundària.

 


Infancia Solidaria

Florencio Cano Cristóbal, 6, portal G, 3º Izd.   28030 Madrid

Seu de Catalunya: 610 505 589 / 696 424 494

is@infanciasolidaria.org

www.infanciasolidaria.org


 

Article publicat al número 42 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top