0 items
El meu compte

InfinitLoop, l’embolcall viatger

 

Un paper de regal que no s’usa i es llença, sinó que es reutilitza. Això és InfinitLoop, una original proposta que, a més, respecta el medi ambient.

 

Tones i tones de paper d’embolcall de regals es llencen cada any, perquè tots tenim força assumit que són productes d’un sol ús. Què passaria, però, si no fos així? Si tenim bosses reutilitzables per a la compra, per què no aplicar aquesta filosofia a altres embolcalls? D’aquesta premissa parteix la idea original d’InfinitLoop, el paper d’embolcall reutilitzable. Tres entitats socials de Barcelona s’han decidit a crear i posar en circulació aquesta original idea: la cooperativa Tarpuna, d’on ha sorgit la idea, i dos ens més que hi han col·laborat amb el disseny i confecció de diferents models d’InfinitLoop. 

 

Un joc respectuós amb el medi ambient
 

La idea principal de l’InfinitLoop no és només tenir un compromís amb l’ecologisme i amb el medi ambient gràcies a la possibilitat de reutilitzar-lo. Si bé aquesta és la seva principal finalitat, també s’ha buscat fer-lo atractiu per als qui l’utilitzin, de manera que aquest embolcall tan peculiar esdevé una mena de joc.
 

La diferència que presenta l’InfinitLoop amb altres papers d’embolcallar és que, a més de la seva funció bàsica, conté un codi QR que, un cop introduït al web de l’InfinitLoop (www.infinitloop.org), dóna un seguit d’informació de la vida activa que ha tingut l’embolcall abans d’arribar a nosaltres. És a dir, permet situar en un mapa via geolocalització tots els llocs on s’ha emprat l’InfinitLoop com a paper de regal, la persona que l’ha rebut, el regal que contenia i els diners que ha costat. Això sí: primer haurem d’haver inclòs la informació del nostre InfinitLoop al web per poder continuar amb la cadena. Podem arribar a trobar-ne alguns que hagin vist més món que nosaltres!
 

Sens dubte, resseguir la trajectòria dels papers de regal és una iniciativa curiosa i un valor afegit als embolcalls que ens arriben juntament amb el seu contingut. A més, també és possible fer tot el procés des del telèfon mòbil.

 

El codi QR ens permet veure la trajectòria que ha seguit l’InfinitLoop abans d’arribar a nosaltres”

 

Un producte ecològic i lliure
 

Un avantatge substancial de l’InfinitLoop és que està registrat com a Creative Commons, és a dir, com a producte lliure. Això significa que qualsevol persona pot fabricar el seu InfinitLoop lliurement (de fet, al mateix web apareixen instruccions descarregables amb aquest objectiu). També es poden aconseguir les etiquetes QR a través de la pàgina web, etiquetes on constarà el nom del particular com a creador de l’embolcall. No us oblideu de fer-lo circular!

  

 

Article publicat al número 25 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top