0 items
El meu compte

Infusions de proximitat, si us plau

Tegust, la primera marca de gran consum en crear infusions 100% catalanes, ha comercialitzat tres noves infusions provinents del cultiu ecològic del Parc de les Olors de Catalunya: marialluïsa de l’Empordà, camamilla de Linyola i menta del Pirineu.

Doncs sí! L’empresa empordanesa Tegust, la primera marca de gran consum en crear infusions 100% catalanes, ha llançat al mercat tres infusions d’alta qualitat fetes amb plantes aromàtiques cultivades exclusivament en territori català. Marialluïsa de l’Empordà, camamilla de Linyola i menta del Pirineu són els nous productes que ja estan disponibles als bars, restaurants i hotels de Catalunya perquè els amants de les infusions puguin gaudir d’un producte local de gran qualitat (també es poden adquiria a http://www.tegust.com).

 

Directament del productor

Aquestes tres noves infusions tenen com a element diferencial la proximitat, ja que provenen exclusivament de l’entorn territorial català i arriben directament del productor: la Xarxa del Parc de les Olors de Catalunya, una xarxa d’una vintena de parcs catalans dedicats al cultiu i elaboració de productes derivats de les plantes aromàtiques, culinàries i medicinals. Així mateix, de l’encaix dels sobres d’infusió se n’encarrega una entitat del tercer sector, el Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana, de Palafrugell.

 

“Els nous productes s’afegeixen a un ventall de 18 infusions, que es divideixen en tres categories: innovadores, de proximitat i exòtiques”

 

 

La Xarxa del Parc de les Olors de Catalunya: quina xarxa!

Actualment, la Xarxa del Parc de les Olors de Catalunya representa el 80% del mercat de producció de planta aromàtica i medicinal ecològica autòctona. Distribuïts a 16 comarques de la geografia catalana, cada parc s’ha especialitzat en el cultiu ecològic de certes plantes d’acord amb les condicions climàtiques i de sòl de cada zona per tal de maximitzar-ne les propietats. Tal com destaca Pep Mascarós, de Tegust, “hem analitzat recentment la camamilla del Pla d’Urgell i els resultats demostren que és una varietat amb un 25% més de principis actius que altres varietats comercials seleccionades”. “La Marialluïsa, un arbust originari d’Amèrica del Sud, ha trobat en el microclima del Parc de les Olors de Palamós, amb temperatures suaus al llarg de l’any, el lloc ideal que n’afavoreix el conreu. I la menta prové de Vilaller, a l’Alta Ribagorça”, explica.

Per la seva banda, Pilar Comas, creadora i coordinadora del Parc de les Olors, diu: “Proposem un model de desenvolupament rural sostenible, i el cultiu que es fa a cada parc respon als criteris de l'agricultura ecològica. Cada entorn, cada emprenedor i cada instal·lació tenen característiques pròpies que enriqueixen en tots els sentits el conjunt de la Xarxa”.

 

“Aquestes tres noves infusions tenen com a element diferencial la proximitat, ja que provenen exclusivament de l’entorn territorial català i arriben directament del productor”

 

Tres infusions noves que s’afegeixen a un total de divuit

Els nous productes s’afegeixen a un ventall de 18 infusions, que es divideixen en tres categories: innovadores, de proximitat i exòtiques. Segons el producte, són distribuïdes arreu de Catalunya en format “gourmet” a botigues, supermercats, fires i herboristeries; o en format “hostaleria”, dirigides a bars, restaurants i hotels, gràcies a un acord de distribució amb Frit Ravich.

Entre les infusions realitzades amb fórmules originals destaquen la inspirada en els colors del Girona Futbol Club, que combina la maduixa i la xocolata blanca; les dues infusions sense alcohol de Ratafia, producte estrella de la marca; o la infusió d’Aromes del Montserrat, un producte que s’inspira en el popular licor d’herbes del mateix nom, mitjançant un conveni de col·laboració exclusiu amb el Monestir de Montserrat.

 

Article publicat al número 39 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-alimentaris.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top