0 items
El meu compte

Inspirar i expirar... Inhalar i inhalar...

 

L'olor pot transportar-nos a records d'infància o d'un instant concret; pot ajudar-nos a endevinar una situació i, també, pot contribuir al nostre benestar. És l'objectiu de l'aromateràpia i els olis essencials, que se serveixen d'aquest instint per beneficiar-nos en salut i bellesa. Hi ha qui n'ha sentit a parlar per la seva utilització en perfumeria, però encara són molt desconegudes les seves funcions i sinergies terapèutiques. A continuació, us en fem cinc cèntims i us donem algun consell perquè la comenceu a aplicar aquest hivern.

 

Que les olors ens alteren és un fet, i no és res casual, sinó que es deu a l’estimulació immediata del sistema límbic, una zona del cervell que controla les emocions i implica importants funcions relacionades amb la memòria. Justament d’això se serveix l’aromateràpia, una disciplina terapèutica mil·lenària que aprofita els olis essencials extrets de les plantes aromàtiques per restablir l'equilibri i l'harmonia del nostre cos i la nostra ment. Es tracta, però, d’un món més complex del que sembla, per això requereix un coneixement profund de les diferents propietats dels olis emparats. De fet, arriben a ser tan singulars que, probablement, en podríem trobar un per a cada ocasió: segons el nostre estat d'ànim o de salut, segons l'estació de l'any que estiguem vivint...

 

“Les olors estimulen immediatament del sistema límbic, una zona del cervell que controla les emocions”

 

En qualsevol cas, per tal d'aconseguir harmonitzar cos i emocions, hem d'escollir l'oli essencial més adequat d'acord amb la sensibilitat del moment. Aquests dies d’hivern en què celebrem el Nadal, per exemple, són ideals per utilitzar l’aromateràpia amb l’objectiu d’aconseguir una aroma que ens aporti equilibri i sensació de pau i serenitat.

 

Fes-ho bé!
 

Utilitzar correctament els olis essencials no és difícil, però cal saber com fer-ho. Complementar l'oli essencial amb un oli portador o vegetal és molt important, perquè aquest darrer serveix de vehicle de l'essencial gràcies a la seva capacitat absorbidora, que ajuda a la penetració de les essències i a la implementació de les seves propietats beneficioses.
 

Les dosis que s’han d’aplicar varien segons l'edat. Els adults, han d'utilitzar 50 ml d'oli portador (com ara oli d'ametlles dolç) amb 25 gotes d'oli essencial. Els infants, en canvi, necessiten la mateixa quantitat d'oli portador (50 ml) però amb menys gotes d'oli essencial (entre 5 i 10).
 

Les dues maneres més habituals d’utilitzar aquests olis són a través del massatge o la inhalació. En el cas del massatge, es recomana aplicar entre 5 i 10 gotes, segons la quantitat d'olis utilitzats, i, en la inhalació, s’hauran d’inhalar també entre 5 i 10 gotes a través d'un mocador o tovallola humida amb aigua i olis diluïts.

 

“Les dues maneres més habituals d’utilitzar els olis essencials són a través del massatge o la inhalació”

 

Deixa’t aconsellar
 

Com que l’aromateràpia és una disciplina que requereix d’un profund coneixement i d’una experiència prèvia remarcable, és normal que dubtem a l’hora de fer el primer pas i provar-la, però el millor per no deixar-nos perdre els beneficis que ens aporta és, sens dubte, que demanem consell a un expert en la matèria.
 

Santiveri, empresa pionera en nutrició sana, natural i ecològica, posa a disposició de tothom qui ho vulgui una persona especialitzada en aromateràpia que us pot orientar en el vostre primer contacte amb els olis essencials i recomanar-vos el més adient segons el moment. No us ho penseu més i deixeu-vos endur pels instints!

 


Olis essencials bàsics per combatre l'hivern

Pi. És un oli antisèptic, activador i estimulant, ideal per a casos d'artritis, dolors d'esquena, reumatismes, refredats o grips.

Cedre. És relaxant, antisèptic, astringent, diürètic i sedant. Es recomana aplicar-lo als cabells fins; en casos de dermatitis, pell grassa o acne; per combatre la cel·lulitis i la mala circulació, o per lluitar contra la tos i la bronquitis.

Eucaliptus. Revitalitzant, descongestionant, analgèsic i diürètic, és perfecte per combatre dolors musculars, cremades, tos, grips, cistitis, migranyes, reuma i fatiga.

Lavanda. Equilibrant, desodorant, sedant, analgèsic i repel·lent dels insectes, s'aconsella especialment en casos de tensió, cansament, depressió, problemes dermatològics, dolor, desordres pel canvi d'horari, cremades, èczemes, asma o mal de cap.

Arbre del te. Revitalitzant, antisèptic, antivíric, antiparasitari i suavitzant, és útil per a cremades, acne, talls, butllofes, irritacions, refredats i problemes respiratoris.


 

 Article publicat al número 32 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top