0 items
El meu compte

Joc de llums – By Carpyen Barcelona

 

Vet aquí una marca de làmpades que es reinventa (i se supera!) amb cada disseny sense perdre ni una gota d’estil.

 

La il·luminació juga un paper clau en el disseny de qualsevol espai interior. I no ho diem solament perquè proporcioni la llum que necessitem per a l’activitat diària, sinó perquè també és una gran aliada en tasques tan complexes com dirigir la mirada cap a les zones que més interessen i conferir calidesa a un espai determinat. Ara bé, tan important com el tipus d’il·luminació és el disseny de les làmpades que l’emeten. En aquest sentit, acabem de descobrir les meravelles de Carpyen, una marca barcelonina amb una llarga trajectòria a les seves espatlles.

Més de 70 anys

Carpyen es dedica a la creació d’elements d’il·luminació des de 1948. De fet, van ser pioners en aquest àmbit. Aquesta empresa va ser fundada per la família Carpintero i la seva principal font d’inspiració és la ciutat de Barcelona, on han nascut i crescut i on també fabriquen tots els seus productes. Contemplant les seves làmpades resulta fàcil deduir la seva filosofia perquè totes elles desprenen qualitat, creativitat i innovació, els pilars de la marca.

Originals, vives, minimalistes, tradicionals, cosmopolites... Ens falten adjectius per definir la gran varietat de làmpades de Carpyen. Això sí: totes tenen noms i cognoms perquè darrere hi ha grans dissenyadors que creen productes per a la marca. A més, es nota que el límit és la seva imaginació perquè les seves peces trenquen amb els convencionalismes, i algunes gairebé podrien ser considerades obres d’art. Vet aquí una petita mostra!

 

 

 

Totora by Cristina Figarola. Una làmpada de peu que fa dubtar si ho és realment o no, perquè queda fixada entre el terra i el sostre. D’aquesta manera, la llum flota en l’espai. A més, la seva estructura de fibra de carboni flexible recorda els joncs.

Carla by Gabriel Teixidó. Sembla una cadira vista lateralment, però és una làmpada de peu que dóna llum i, alhora, inclou una petita taula per posar-hi algun objecte decoratiu. Amb estructura de fusta de roure natural, té la pantalla de lli.

Neil by Xavier Solé. Aquestes làmpades, que recorden a la lluna, deuen el seu nom al primer astronauta que la va trepitjar, i són el resultat de treballar l’alabastre amb molta cura i delicadesa. Es-pec-ta-cu-lars!

Twist by Dani Vila i Ester Pujol. Es tracta d’una família de làmpades penjants del sostre disponibles en tres mides i fetes amb alumini lacat. Són ideals per il·luminar grans espais, com oficines, hotels o vestíbuls.

Mini Sacha by Nahtrang disseny. Una làmpada de sobretaula que t’acompanya allà on vagis, tant si es tracta d’espais interiors com exteriors, perquè funciona amb bateria i es recarrega gràcies a una base inductiva.

Códol by Jordi Penyaranda. Làmpades que s’inspiren en les pedres. Si se’n col·loquen diverses a la paret, formen un mosaic de llum ideal per a un racó interior o per decorar la terrassa.

Nura by Toni Clariana. Un aplic de paret componible que confereix personalitat a qualsevol espai. Les seves formes geomètriques, combinades amb els seus dos acabats, en blanc o en pa d’or, donen com a resultat una llum sense reflexos.

 

Pioners en el sector

Carpyen es dedica a la creació d’elements d’il·luminació des de 1948. De fet, va ser una empresa pionera en aquest àmbit. Fundada per la família Carpintero, la seva principal font d’inspiració és la ciutat de Barcelona, on ha nascut i crescut i des d’on també fabrica tots els seus productes. Contemplant les seves làmpades, resulta fàcil deduir la seva filosofia, perquè totes elles la desprenen: qualitat, creativitat i innovació.

Originals, vives, minimalistes, tradicionals, cosmopolites... Ens falten adjectius per definir la gran varietat de làmpades de Carpyen. Això sí: totes tenen noms i cognoms, perquè al seu darrere hi ha grans dissenyadors que creen productes per a la marca. Per a ells, els límits no existeixen: les seves peces trenquen amb tot convencionalisme, i algunes gairebé poden ser considerades obres d’art. Tota una delícia per als sentits!

 

 

Article publicat al número 55 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top