Joncària Sauvignon blanc: un plaer!
És la darrera novetat de la gamma Joncària, un dels seus vins més versàtils.
En un dels municipis amb més tradició vinícola de l’Alt Empordà, Capmany, hi trobem els cellers Pere Guardiola, coneguts per la seva dedicació al món de la terra i el vi al llarg de cinc generacions. La seva història es remunta al 1871 i ha evolucionat fins a aconseguir una diferenciació i una personalitat pròpies, lligades a la terra que els ha vist créixer: l’Empordà.
Així doncs, si alguna cosa caracteritza els productes dels cellers Pere Guardiola és la seva elaboració tradicional, principalment, amb raïms de la casa, però també el seu amor per la terra empordanesa i les seves ganes d’innovar. El resultat? Uns vins singulars, com la gamma Joncària, que sorprèn.
Joncària, marca de la casa
Un dels grups de vins més coneguts i enyorats de Pere Guardiola és el Joncària. Primer ens va acompanyar el Joncària Moscat –encara que no de forma continuada–, i, després, durant els darrers dos anys, també hem pogut gaudir de l’inconfusible sabor del chardonnay, que ha estat present als àpats i vetllades més especials.
A la darrera verema, després d’haver entrat tot el raïm a dipòsit, se’n va realitzar un rigorós tast, que va donar com a resultat una nova varietat de la gamma Joncària. De nou, els cellers Pere Guardiola ens obsequien amb un vi molt versàtil: el Joncària Sauvignon.
“El Joncària Sauvignon blanc està elaborat amb varietats autòctones; en aquest cas, 100% sauvignon blanc, i la seva verema és manual”
És el moment del sauvignon
Com la resta de parents de la seva família, aquest vi està elaborat amb varietats autòctones; en aquest cas, 100% sauvignon blanc, i la seva verema és manual. Es realitza una selecció curosa del raïm i una maceració pel·licular en fred. Després, la fracció del most flor obtinguda fermenta amb llevat seleccionat i a baixa temperatura. Una vegada aquesta part del procés ha finalitzat, el vi obtingut es deixa sobre les mares fines durant un mes. El resultat és un sauvignon blanc de color groc palla amb lleugers reflexos verdosos que presenta una aroma neta i elegant i on s’hi poden trobar els sabors de fruites cítriques, com la llima, i tropicals, com la pinya, a més d’unes fresques i tènues notes herbàcies. Hi destaquen els sabors cítrics, una refrescant acidesa i un punt de picant, deixant una plaent sensació aromàtica i afruitada al paladar. Sens dubte, és un vi elegant i equilibrat.
Maridatges versàtils
El Joncària Sauvignon blanc és el company perfecte per a un munt d’opcions gastronòmiques. Ara, a l’estiu, que és quan ve més de gust menjar verdures i hortalisses, encaixa molt bé amb aquests plats, com ara les patates, els pèsols, les mongetes o, fins i tot, els calçots, perquè queden realçats per les notes cítriques i tropicals d’aquest vi. També us recomanem tastar-lo amb els arrossos i la carn blanca. No per menys el sauvignon blanc forma un duet de luxe amb la gastronomia japonesa.
“Ara, a l’estiu, que és quan ve més de gust menjar verdures i hortalisses, encaixa molt bé amb aquests plats”
Article publicat al número 46 de D'estil.
Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-vins.png" >