0 items
El meu compte

Jordi Parera: L'estilista de les sensacions

Jordi Parera és un estilista diferent en tots els aspectes, únic. Ni la seva metodologia de treball (que mescla art i teràpia) ni els espais on desenvolupa la seva feina tenen res a veure amb la perruqueria convencional que coneixem a Occident. A través de noves tècniques que va investigant, després de més de 25 anys d’experiència, i amb la filosofia xinesa com a base, busca l’essència ancestral del seu ofici per ajudar el client a connectar amb el seu interior i a assolir la seva pròpia llibertat deslligant-lo del que marquen les tendències.

 

Ara proposa la teràpia purificadora capil·lar, basada en els conceptes aiurvèdics vatta (aire), pitta (bilis) i kapha (flema), que, més enllà d’una exquisida cura del cabell, és tot un viatge sensorial, una altra manera de sentir la perruqueria.

 

Fa un temps us el vam descobrir. Aleshores ja ens va deixar bocabadats. Ara ens ha cridat l’atenció un nou concepte que ha creat i que ja està aplicant. I és que en Jordi Parera és difícil de definir. És un estilista-no estilista, és un terapeuta, és un artista, és un innovador, un experimentador, una persona que trenca motlles. Precisament per això, té una perruqueria que no és una perruqueria. Treballa amb els cabells? Si, però no per una qüestió només exterior, no per una qüestió només estètica. La seva concepció, que beu de la filosofia xinesa i de l’Índia més profunda, va molt més enllà de tot plegat, descartant la bellesa efímera. Tremendament partidari d’una bellesa imperfecta, busca cercar en l’interior de les persones, convidar-les a fer un exercici introspectiu i a connectar amb elles mateixes per trobar la pròpia essència. Per això fuig de modes i tendències, i tampoc utilitza els productes cosmètics convencionals. 
 

La paraula “màgica”: shirodhara. La teràpia: purificadora capil·lar

El shirodhara és una tècnica aiurvèdica per a la relaxació profunda que combat els maldecaps, l’insomni, l’ansietat i el nerviosisme. En Jordi Parera el pren com a base per aplicar la que ha anomenat teràpia purificadora capil·lar. A través, primer, de l’aplicació d’una argila gresol sobre els cabells, i, després, d’un oli essencial aromàtic fet per a l’ocasió a base de mirra, pàtxuli i encens, aconsegueix la relaxació més plaent d’aquell que es posa a les seves mans, a més d’una profunda hidratació del cabell.

Però aquest viatge sensorial no acaba aquí: després de l’argila i l’oli essencial, aplica pites aromàtiques i fa un massatge cranial que estimula els punts marma –o centres energètics– del cos i equilibra, així, el flux d’energies.

 

“És un estilista-no estilista, és un terapeuta, és un artista, és un innovador, un experimentador, una persona que trenca motlles”

 

Després de la higiene (el yin), la forma (el yang)

El següent pas ja és tallar el cabell, donar-li forma, crear, però no per aconseguir un look determinat, sinó per cobrir necessitats emocionals diverses. Jordi Parera interpreta els trets de cada rostre i els associa amb les emocions, la salut i les etapes vitals de cadascú. A partir d’aquí, es converteix en un autèntic escultor a la recerca del moviment natural, fugint de l’homogeneïtat i l’estaticisme. La seva aposta és clara: cabells naturals, “despentinats”, lliures, juganers. En definitiva: cabells personals i intransferibles.

Per això, els seus tractaments (que tenen una durada aproximada de 75 minuts i un preu de 60 euros) són absolutament personalitzats. No pot funcionar d’altra manera. El diàleg amb el client/pacient és imprescindible i representa l’inici del seu procés de canvi (interior i exterior).

Per això també, Jordi Parera no només ofereix el seu temps i el seu art, sinó l’espai on desenvolupa la seva feina, que queda reservat exclusivament per al client, i que és... impressionant!

 

“Tremendament partidari d’una bellesa imperfecta, busca cercar en l’interior de les persones, convidar-les a fer un exercici introspectiu i a connectar amb elles mateixes per trobar la pròpia essència”

 

 

El “laboratori”: l’espai obert, infinit

Als afores de Santa Coloma de Farners, Jordi Parera hi té el seu particular paradís, un espai a l’aire lliure, absolutament obert, absolutament vinculat a la natura, que s’ha convertit en el seu “laboratori” experimental, en un lloc que li permet fer recerca i explotar al màxim la seva faceta creativa. Allò que neixi en aquest punt tan evocador serà el que aplicarà després en el seu segon espai, on atén els seus clients.

Segurament, el més sorprenent d’aquest escenari tan particular és l’estructura de fusta que hi ha instal·lada al damunt d’un turonet, amb un no-mirall gegant que emmarca tot el paisatge natural del voltant. Una butaca de ferro forjat coberta amb pell i un rentacaps horitzontal dissenyats per ell mateix també se sumen a aquest univers creatiu.
 

El taller d’aplicació: l’espai tancat, de recolliment

Situat en un carrer de Santa Coloma de Farners, més que discret, rere la porta d’un garatge, s’obre el saló de Jordi Parera. Magnífic, trencador, també sorprenent. Amb un fil musical diferent segons l’ocasió i barres d’encens sempre cremant, en aquest lloc no hi ha revistes de xafarderies, sinó llibres temàtics que són autèntiques peces d’art. Com els immensos quadres que pengen de les parets (amb rostres despentinats, és clar). Com el tocador, la butaca i el rentacaps, que són peces úniques de ferro forjat creades per ell mateix, com les del “laboratori”. El mirall, infinit, rebota la llum en penombra de l’estança i es lliura al client que ocupa la butaca en aquell moment.

 

En Jordi Parera pren com a base el shirodhara per aplicar la que ha anomenat teràpia purificadora capil·lar

 

En aquest espai tot és art i calma, art i contacte amb els elements naturals: el ciment, la fusta, el ferro forjat, el vidre, la pell, l’aigua, les essències... És un lloc càlid d’acolliment pensat per deixar-se anar, per experimentar, compartir i tornar a l’arrel, per trobar-se un mateix i ser un mateix. Per treballar des de dins cap a fora i deixar que el cabell sigui com vol ser.

 

Article publicat al número 17 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-mapa.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top