0 items
El meu compte

Kombutxa: El te probiòtic

 

Kombutxa és te fermentat, el primer elaborat, de manera artesanal, amb aigua del Pirineu i ingredients 100% ecològics. Aquesta beguda, dolça i avinagrada alhora, amb carbonatació natural i una història mil·lenària, té molts beneficis per a la salut. A més, és una slow drink vegan friendly.

 

Les begudes saludables estan a l’ordre del dia. Darrerament, fins i tot els menys entesos en el món de la dietètica, la nutrició i la vida sana n’han sentit a parlar, dels liquats vegetals, dels batuts verds (que inclouen fruita i verdura crues) i dels cada cop més presents tes i infusions a la nostra dieta. I ara ens arriba la darrera innovació en el sector de les begudes saludables, d’aquelles que, combinades amb una dieta saludable i esport, és clar, ajuden a mantenir-nos sans i joiosos: el te kombutxa.

 

El “kombucha”

El kombucha ve del japonès kombu-cha, la combinació de kombu (alga) i cha (te), que té aparença d’alga un cop infusionat el te. S’obté a través de la fermentació de te endolcit mitjançant una colònia de microorganismes anomenats Medusomyces Gisevi però que, al capdavall, es tracta d’una unió simbiòtica de diversos fongs i llevats que donen un toc d’acidesa i dolçor al te resultant. La combinació de tot plegat no és sinó una de les més beneficioses per al cos humà, un producte altament desintoxicant ric en probiòtics, una font d’una àmplia gamma de components bioactius que són digerits, absorbits i metabolitzats pel cos i que exerceixen els seus efectes a nivell cel·lular.

Les analítiques conclouen que el kombucha conté aminoàcids, llevats beneficiosos, bacteris, enzims, vitamina B, vitamina B6, àcid glucònic, àcid làctic, àcid acètic i àcid sacàric, amb uns efectes realment beneficiosos sobre la salut de les persones que l’ingereixen de manera més o menys sovintejada: des de la millora de l’activitat gàstrica, la desintoxicació (o detox!) de la sang, l’alleujament dels dolors articulars, l’equilibri la flora intestinal, el combat de les al·lèrgies, l’efecte antiaging, la disminució de l’estrès, l’insomni o els trastorns nerviosos... I molts més! En definitiva, una infinitat d’avantatges que l’han convertit en un autèntic te clàssic –de fa segles!– a la Xina, el Japó i, de retruc, ara, a Europa. Alerta, però, perquè tot i que no existeixen estudis legitimats que en demostrin especials perjudicis per al cos humà, no és recomanable del tot per a persones amb problemes hepàtics o amb malalties renals.

 

“El kombutxa és un producte altament desintoxicant ric en probiòtics, una font d’una àmplia gamma de components bioactius que són digerits, absorbits i metabolitzats pel cos i que exerceixen els seus efectes a nivell cel·lular”

 

...I el kombutxa

El kombucha ha arribat a Catalunya i ha canviat de nom. Es tracta de la mateixa beguda probiòtica feta a base de l’esmentat te kombucha, però, en aquest cas, es tracta d’un te fet “a la catalana”! No només per l’adaptació del nom, sinó també perquè per a la seva elaboració –que és artesanal– s’utilitza aigua dels Pirineus i ingredients 100% ecològics (amb menys de 2 gr. de sucre per got).

Mūn Ferments és la que crea aquesta kombutxa a Catalunya des d’una perspectiva de qualitat, millora i innovació. De moment, la comercialitzen en diferents sabors d’allò més refrescants: gingebre i poma (junts!); hibisc i magrana, també plegats, i la combinació de saüc i raïm. A més, hi han afegit la Paleobirra, amb llúpol i sense alcohol. El ventall de sabors és, per tant, obert a múltiples combinacions, però totes són el substitut ideal, i més que saludable, als refrescos, i es poden prendre soles o acompanyant sucs de fruita i verds. A més, kombutxa està envasada en vidre reciclable i no necessita fred, ja que allarguen el procés de fermentació durant més de un mes.

 

Mūn Ferments

L’equip de Mūn Ferments està format per persones unides per la passió i l’agraïment al te kombucha. En Jordi Dalmau, enginyer, té la síndrome de Gilbert des dels 13 anys, i, en incorporar els probiòtics i el kombutxa a la seva dieta, va aconseguir tenir controlada la malaltia. Al projecte s’hi suma la Mercè Pérez, periodista, amb un fill multial·lèrgic i una clara voluntat d’alleujar i solucionar els seus problemes de salut. També compten amb en Toni Sánchez-Ortiz, prestigiós químic i enòleg, amb una àmplia experiència en l’elaboració de vins i olis biodinàmics. Tots ells estan abocats a la salut, tots ells estan abocats a fer kombutxa i apropar-te-la! En fem un glop?

 

“És el substitut ideal, i més que saludable, als refrescos, i es pot prendre sol o acompanyant sucs de fruita i verds”

 

Te de kombutxa amb gust de poma i gingebre

Ingredients: aigua del Pirineu, sucre de canya, te verd, suc de gingebre i de poma, de producció ecològica.

Sense gluten, vegà, sense llet, sense ou, sense fruits secs.

Informació nutricional (per 100 ml):

Contingut calòric: 15 kcal (30,4 KJ).

Sucre: 1.8 g.

Alcohol: <1%.
 

Te de kombutxa amb gust d’hibisc i magrana

Ingredients: aigua del Pirineu, sucre de canya, te verd, suc de magrana i infusió d'hibisc, de producció ecològica.

Sense gluten, vegà, sense llet, sense ou, sense fruits secs.

Informació nutricional (per 100 ml):

Contingut calòric: 15 kcal (30,4 KJ).

Sucre: 1.8 g.

Alcohol: <1%.
 

Te de kombutxa amb gust de saüc i raïm

Ingredients: aigua del Pirineu, sucre de canya, te verd, most de raïm i infusió de flor de saüc, de producció ecològica.

Sense gluten, vegà, sense llet, sense ou, sense fruits secs.

Informació nutricional (per 100 ml):

Contingut calòric: 15 kcal (30,4 KJ).

Sucre: 1.8 g.

Alcohol: <1%.
 

Te de Kombutxa amb llúpol

Ingredients: aigua del Pirineu de Lleida, sucre de canya, te verd, suc de poma i llúpol, de producció ecològica.

Sense gluten, vegà, sense llet, sense ou, sense fruits secs.

Informació nutricional (per 100 ml):

Contingut calòric: 15 kcal (30,4 KJ).

Sucre: 1.8 g.

Alcohol: <1%.
 

 

 Article publicat al número 45 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top