0 items
El meu compte

La conscienciació eco arriba... als raspalls de dents!

 

Aquesta és una proposta per mantenir una higiene bucal adequada i saludable sense malmetre ni l’entorn.

 

És una realitat i una evidència que molts dels productes que, durant temps, han estat químics per a la cosmètica i altres aplicacions han anat esdevenint cada cop més naturals, més ecològics, més saludables. En aquesta línia, molta gent ha adoptat una filosofia de vida vegana, o, si més no, té molta més cura en la compra d’estris i útils d’ús quotidià.

En aquestes que ja s’han creat iniciatives d’allò més curioses relacionades amb uns estris que fem servir dia sí dia també: els raspalls de dents. Ara n’hi ha d’ecològics, respectuosos amb el medi, sense ser fabricats amb l’omnipresent plàstic. Al·leluia!

Tenint en compte que els experts recomanen canviar de raspall de dents cada tres o quatre mesos (que és quan les truges comencen a estar desgastades), això representa uns quants recanvis de plàstic, que trigaran mil·lennis a desaparèixer de l’entorn natural. I és que cada any es llencen més de 4.000 milions de raspalls a la brossa, convertint-se en l’1% del plàstic que contamina el fons dels oceans. Poca broma!

 

Els Brushboo

Per no contribuir a augmentar la dada que us apuntem més amunt, ha nascut Brushboo, una de les iniciatives que retorna als orígens dels raspalls de dents. I diem “que retorna als orígens” perquè, a l’Antiga Xina, van néixer ja fa segles, fabricats amb mànecs d’os o bambú i pèls de senglar o cavall. Aquesta, precisament, és la intenció del projecte: crear raspalls de dents amb mànec de bambú (que produeix més oxigen que la majoria de les plantes) i pèls de Nylon 4 Dupont (el plàstic més biodegradable per a aquest ús, que, a més, és un antibacterià natural).

De moment, els Brushboo han arribat en les seves versions per a adults, per a petits i en un pack Premium fet de materials biodegradables. Tot un conjunt rodó!

 

“Cada any es llencen més de 4.000 milions de raspalls a la brossa, convertint-se en l’1% del plàstic que contamina el fons dels oceans"

 

Fem parella amb el dentífric?

No oblidem que la boca és l'interior del nostre organisme i té un alt poder absorbent, de manera que tot el que hi introduïm passa amb molta rapidesa a la sang; els residus dels dentífrics, també. Per tant, aquests productes haurien de ser beneficiosos per a les dents i les genives, però també per a la nostra salut general.

Els dentifricis convencionals (els que podem trobar a qualsevol supermercat o farmàcia) prometen diferents resultats: prevenció de càries, desinflamació de genives, eliminació de taques, blanqueig de dents... El problema és que, per aconseguir aquests objectius, inclouen components que poden causar alguns efectes secundaris perjudicials, tant a la boca com a diferents òrgans del cos. No per menys és recomanable optar per dentifricis naturals, lliures de sulfats i de fluor.

 


Algunes opcions naturals per tenir cura de les dents (i de l’organisme)

L'oli de coco verge extra. És un aliment sense cap risc per a la salut que té la capacitat de prevenir i combatre els bacteris que s'acumulen a la boca i les dents i redueix la inflamació de les genives. Es pot fer servir com a dentifrici o per fer l’esbandida final.
 

El bicarbonat de sodi. És boníssim per blanquejar les dents, prevenir la tosca dentària i equilibrar el pH de la boca, que, si és massa àcid, crida els bacteris. Alerta, però, perquè cal fer-lo servir ben fi per no ratllar ni malmetre l'esmalt.
 

La sal marina. No només estimula la producció de saliva per potenciar l'autoneteja natural de la boca, sinó que ajuda a reduir la tosca dentària i a prevenir la càries i aporta una gran quantitat de minerals per aconseguir unes dents resistents i lluents. Igual que succeeix amb el bicarbonat, cal fer-la servir ben fina per no ratllar l’esmalt.
 

Els olis essencials d’ús oral. Diluïts en algun altre oli que serveixi de base, com el de coco, aporten molts beneficis, però cal que siguin de bona qualitat. El de menta, per exemple, és bactericida i refrescant; el de llimona és altament higiènic i blanquejador, i té un gust deliciós, o el de clau d’espècie és antisèptic i antimicrobià i calma les genives.
 

El sabó de Marsella. Tal com ho llegiu: el sabó de Marsella té grans virtuts antisèptiques i cicatritzants, reforça les genives i ajuda a eliminar el carrall.


 

“La boca és l'interior del nostre organisme i té un alt poder absorbent, de manera que tot el que hi introduïm passa amb molta rapidesa a la sang; els residus dels dentífrics, també”

 

Article publicat al número 46 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top