0 items
El meu compte

La Cuina del Ninot: El vuitè art

Hi ha restaurants diferents, saborosos, originals. I, més enllà, hi ha La Cuina del Ninot. Enmig de l'atapeïda, ruda i massificada Barcelona, és un petit oasi de calma i respir.

 

Una ambientació adequada, una decoració minimalista; tot plegat, cuidat fins al més mínim detall. Un espai ampli, amb parets de fusta, plantes decoratives i la cuina enmig del local... Un aire d'aquells vintage que fa delir tothom i que, de retruc, té un toc hipster. Un restaurant entre alternatiu i chic, entre d'alta volada i popular. I això només pel que fa a la decoració!

La Cuina del Ninot va ser creat per part del grup Tragaluz, bastit entre els xefs Rosa Esteva i Tomàs Tarruella (mare i fill). Avui dia, ha estat renovat gràcies als responsables de locals conegudíssims del Port Olímpic de Barcelona, com l’Ice Bar o el Touché, cadascun dels quals manté la seva pròpia filosofia sobre la gastronomia, la seva manera de fer, els seus plats, el seu enfocament de la cuina i, en definitiva, la seva personalitat pròpia. I la Cuina del Ninot no n’és cap excepció.

 

“Un espai ampli, amb parets de fusta, plantes decoratives i la cuina enmig del local... Un aire d'aquells vintage que fa delir tothom i que, de retruc, té un toc hipster. Un restaurant entre alternatiu i chic, entre d'alta volada i popular”

 

L’experiència total de menjar: un ambient únic

Ho sabem: menjar és una experiència que embolcalla no només l'acte per se, sinó també el lloc i el seu ambient, el seu context. La decoració, la disposició del local, la il·luminació..., tot plegat!, forma una part molt important dels restaurants d'aquests grups, aportant el valor afegit del bon gust i un savoir faire que, cada vegada més, és necessari en el món de la gastronomia. En definitiva: els gustos dels clients són cada cop més refinats, i prova d'això són locals de restauració com aquests, que aposten decididament per una decoració a l'alçada.

A la Cuina del Ninot es cuida fins l'últim detall del mobiliari, els complements, el material de què estan fets, l'orientació de les taules i les cadires... Per a ells, es tracta d’una firma distintiva del restaurant, que ha anat a càrrec de Dani Freixes, de Varis Arquitectos. Materials clàssics com el ferro, la fusta i el totxo es combinen amb un mobiliari de disseny i amb una il·luminació acurada com poques. Així, els diferents espais de La Cuina del Ninot prenen un toc entre modern i clàssic, entre chic i nouveau, i conviden, segons la seva disposició, a prendre’s un esmorzar il·luminat, un dinar calmós o un te calent en una tarda ennuvolada.

Un últim detall de la decoració: els quadres, la pintura, l’art! I és que La Cuina del Ninot organitza la iniciativa l’Art a la Cuina per tal que els artistes locals puguin exposar la seva traça, les seves obres, a les parets del local durant un temps. Fomentar l’art a través de l’art en els fogons! I, a més, és clar, un espai amb aquesta filosofia no podia passar per alt un element més per a l’ambientació: la música. Per això, un cop per setmana, hi sona música en viu de gustos refinats: jazz, soul o funk, acompanyada de còctels d’autor creatius, de Marc Pérez, reputat cocteler del Touché restaurant.

 

“La Cuina del Ninot organitza la iniciativa l’Art a la Cuina per tal que els artistes locals puguin exposar la seva traça, les seves obres, a les parets del local durant un temps, i tampoc s’oblida de la música”
 

 

Uns plats amb personalitat pròpia

Ubicat al bell centre de l'Eixample barceloní, el restaurant La Cuina del Ninot es troba ben bé al costat del Mercat del Ninot. És vox populi que aquest mercat és dels millors de la capital catalana pel que fa a la qualitat dels seus productes, i és força clar, doncs, de quins proveïdors s'abasteix per oferir el seu acurat servei.

La gastronomia catalana també innova, com ho demostren els nombrosos restaurants d'alta cuina que han aconseguit reconeixements internacionals des del nostre país. Així doncs, hi ha molts establiments catalans que, sense entrar dins aquesta categoria de cuisine tan especialitzada i delicada, opten per innovar entre els fogons sense oblidar la base, l'arrel de la qual parteix la gastronomia local. Potser no volen arribar-hi, a l'especialització en l'alta cuina; la seva filosofia entra dins aquesta manera de fer. Doncs La Cuina del Ninot és un d'aquests restaurants.

 

“Ubicat al bell centre de l'Eixample barceloní, el restaurant La Cuina del Ninot es troba ben bé al costat del Mercat del Ninot”

 

Des del llamàntol fregit i flamejat amb xips de patata fins al xai rostit i desossat, cuit al forn amb espècies, passant pel bacallà a la llauna amb espàrrecs i fesols de Santa Pau, el restaurant ofereix una variada carta que inclou productes del proper mercat del Ninot (sobretot, pel que fa a les amanides i productes vegetals de temporada). Són plats amb un toc més, amb un afegitó especial, que van un pas més enllà. És la cuina tradicional catalana amb un toc modern, diferent, original, regada amb una estudiada carta de vins de diferents DO.

En definitiva, es tracta d'un establiment amb encant, amb personalitat pròpia, que fuig dels locals de restauració comercial massiva i que s’acosta més a l'slow life, a la vida amb mesura. La Cuina del Ninot és un d'aquells restaurants on la gastronomia pren una dimensió diferent, i gràcies a la seva combinació entre experiència, context, sabor, olor i ambient..., la converteix en el vuitè art.

 

“Ofereix una cuina tradicional catalana amb un toc modern, diferent, original, regada amb una estudiada carta de vins de diferents DO”

 

Article publicat al número 45 de D'estil.

 

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-luxe-restaurant.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top