0 items
El meu compte

La Farinera de Sant Lluís: un escenari de conte de fades

Després de 30 anys d’oblit i una inversió de cinc milions d'euros, La Farinera Sant Lluís, un edifici modernista considerat bé cultural d'interès local, ha reobert les seves portes aquesta primavera com un espai selecte per a l’organització d'esdeveniments empresarials o privats. El paratge és, certament, idíl·lic.

Passes la portalada, entres a la finca i, tan bon punt hi poses el peu, et trasllades a un altre espai, a un altre temps. Accedir-hi és aïllar-se una mica de tot, deixar-se seduir pels quatre costats. Seure, respirar fondo i, amb els ulls tancats, imaginar-se el que hom vulgui, on vulgui, com, quan i amb qui vulgui. I llavors es confirma la sensació que tothom té en passejar-hi: t’enamores tan fort que te la sents teva, i, amb una mica de sort, ella també es deixa seduir i t’ho dona tot. Tot. Benvinguts a La Farinera Sant Lluís!
 

De molí d’en Borràs a complex de luxe

La Farinera Sant Lluís és un espai emblemàtic i amarat d’història al municipi de Pont de Molins, al nord de la Costa Brava, a 20 quilòmetres de França. El majestuós edifici que presideix la finca va ser construït a principis del segle XX, el 1913, per desig de Teresa Pallejà, de Barcelona, que convertí l’anomenat molí d’en Borràs en una gran fàbrica de farina, mecanitzada i més ràpida que l’antic molí de pedra. És un edifici d’una gran similitud amb La Farinera de Sant Jaume del Clot, de Barcelona. Fins ben entrats els anys seixanta, La Farinera Sant Lluís fou el centre de reunió de pagesos de la comarca, que hi anaven a portar el gra per fer-ne farina, i del jovent dels voltants, que s’hi reunia per celebrar-hi festes, dinars populars, trobades d’amics…

Passades les dificultats de la postguerra, a principi dels anys vuitanta, La Farinera va reviure gràcies a un empresari empordanès, que l’adquirí per reformar-la i fer-hi una residència de luxe. Però la reforma mai no es va arribar a inaugurar i la propietat va quedar tancada durant 30 anys.

Després de ser adquirides, el 2013, per la família Costa, la finca, de més de 130 hectàrees, i la Farinera, edifici modernista catalogat per la Generalitat de Catalunya, han estat sotmeses a una profunda rehabilitació i restauració d’uns cinc milions d’euros que les han convertit en un espai exclusiu i únic, el qual, sota la direcció de la família Costa, es destina a la celebració d’esdeveniments i rodatges. I és que no n’hi ha per a menys!

 

“El majestuós edifici que presideix la finca va ser construït a principis del segle XX, el 1913, per desig de Teresa Pallejà, de Barcelona, que convertí l’anomenat molí d’en Borràs en una gran fàbrica de farina, mecanitzada i més ràpida que l’antic molí de pedra”

 

L’ahir i l’avui en un ambient chic & soft

Els 2.500 m2 de què consten les edificacions del complex s’han traduït en una àmplia varietat d’espais diàfans i versàtils que permet escollir el punt ideal per fer realitat qualsevol esdeveniment i, alhora, poder-hi organitzar diferents actes al mateix temps.
Conservant clares referències a l’antiga funció de l’edifici, l’interiorisme de La Farinera s’ha basat en la voluntat de crear diferents escenes delicades, elegants i exclusives, la qual cosa s’ha aconseguit gràcies a la combinació de detalls anglosaxons i de l’innovador mobiliari d’Empordà Estil. Un ambient chic & soft amb peces expressives que parlen de l’ànima de l’artesania, amb un disseny equilibrat i el toc avantguardista que hi aporta la tecnologia actual.

A banda de les sales comunes (menjador, sala de convencions, cuina equipada per a càtering...), qui lloga aquest espai també té la possibilitat d’allotjar-s’hi, amb 10 habitacions a les plantes superiors, i de gaudir de jardins de somni.  

 

“A l’atractiu de les edificacions de La Farinera, s’hi afegeix el seu entorn: 650.000 m² de parc i dos llacs, envoltats pel riu Muga, en una finca de 130 hectàrees. Un autèntic oasi situat al nord de la Costa Brava, a l’Alt Empordà, a tocar de la frontera amb França”

 

Si pots imaginar-ho, a La Farinera és possible

Presentacions, reunions, convencions, activitats de teambuilding, cerimònies, àpats privats, rodatges, sessions fotogràfiques, concerts, exposicions... Aquest complex, en el seu conjunt, convida a celebrar-hi tot allò que ens puguem imaginar.

Celebracions. La intimitat i l’exclusivitat que ofereix La Farinera Sant Lluís, amb el seu encant modernista amarat d’història i envoltada de jardins elegants que amaguen dos romàntics estanys i arbres plens de vida amb racons encisadors, són ideals per celebrar-hi dies màgics que, de ben segur, es recordaran sempre més.

Empreses. El complex ofereix espais únics i amb personalitat per a l’organització d’esdeveniments: als jardins majestuosos que envolten la propietat s’hi despleguen diferents ambients on organitzar qualsevol tipus d’acte; i les sales interiors, lluminoses, amb decoracions versàtils i elegants, són adaptables per a presentacions de productes, jornades de formació, reunions d’empresa, activitats de teambulding, sessions de networking, workshops, sopars, còctels i festivals, entre moltes altres activitats.

Rodatges. Entre arbres frondosos, llacs romàntics i un jardí a l’anglesa, La Farinera amaga un plató únic i exclusiu, més que ideal per a localitzacions de cinema, televisió i publicitat.

Quanta, quanta bellesa!

A l’atractiu de les edificacions de La Farinera, s’hi afegeix el seu entorn: 650.000 m² de parc i dos llacs, envoltats pel riu Muga, en una finca de 130 hectàrees, a tan sols 800 metres de la sortida de l’autopista AP7 de Figueres Nord. Un autèntic oasi situat al nord de la Costa Brava, a l’Alt Empordà, a tocar de la frontera amb França, arrecerada per la serralada de l’Albera i els Pirineus, on aquests s’entreguen al mar pel cap de Creus. No per menys són membres del Club Unique Premium Costa Brava.

 

Fotos: Cassú Fotògraf

 Article publicat al número 38 de D'estil.

 

 

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-mapa.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top