La mel més luxosa
La família Muria, experta en apicultura des de fa dos segles, presenta artMuria, una luxosa mel pensada per als paladars més exquisits. Romaní, taronger, alta muntanya i bosc són les quatre varietats d'aquest nou producte impulsat per l'empresa tarragonina, que s’ha marcat com a propòsit donar-les a conèixer arreu del món.
Fa sis generacions (més concretament des del 1810) que la família Muria treballa a consciència per aconseguir la mel més bona del mercat. Mentre les abelles segueixen els passos de sempre per produir-la, aquests experts del Perelló, terra d'apicultors catalans per antonomàsia, no paren de millorar-la. La seva última proposta és artMuria, una mel de luxe que vol assolir un ressò internacional i entrar en el mercat gurmet, considerat l'esglaó qualitatiu més alt d'un producte.
“Fa sis generacions que la família Muria treballa a consciència per aconseguir la mel més bona del mercat”
artMuria, l’excel·lència en quatre varietats
artMuria, que es pot trobar en quatre varietats –romaní, taronger, alta muntanya i bosc–, és una selecció extrema de les collites florals més recents i fresques de la costa mediterrània, dels boscos ibèrics i de l'alta muntanya del Pirineu.
El que converteix en exclusiva aquesta mel tan característica és el seu alt contingut en pol·len, un dels paràmetres que marquen la qualitat del producte, a més d’una concentració màxima d'aromes i propietats.
“L’última proposta d’artMuria és una mel de luxe que vol assolir un ressò internacional i entrar en el mercat gurmet”
El romaní. La mel de romaní d'artMuria es caracteritza per un color clar, una aroma floral i un suau sabor dolç amb subtils tons àcids. Congenia a la perfecció amb macedònies i fruites, bacallà, preparacions de xai i infusions d'aroma marcat.
El taronger. La mel de taronger és neta i de to ambre clar. Una aroma cítrica persisteix en una acidesa refrescant en boca. Dolça i sucosa, aconsegueix una gran harmonia amb receptes d’ànec, formatges frescos, gelats suaus, dolços de paella i de forn i infusions de baixa intensitat aromàtica.
L'alta muntanya. La mel d’alta muntanya pren un color ambre amb notes vermelloses, aromes herbàcies i matisos àcids en boca. És ideal amb amaniments freds, pastes, bolets i formatges d’elaboració artesana.
El bosc. La mel de bosc té un to ambre fosc amb aromes de cereal torrat molt intensos. El seu sabor dolç desplega components salats persistents, i tot el conjunt aporta un exquisit maridatge amb verdures fregides, tempures, rostits especiats, formatges forts i pa cru o torrat amb oli.
“artMuria, es pot trobar en quatre varietats: romaní, taronger, alta muntanya i bosc”
Del Perelló al món
L'extensa trajectòria dels Muria els ha portat a comptar amb 5.000 punts de distribució arreu de l’Estat espanyol de la mel que elaboren. Ara només els queda una assignatura pendent: donar a conèixer el seu talent a la resta del món. És per això que aquesta empresa apicultora ofereix un valor afegit al sector amb una mel exclusiva que, tal com explica el president de la companyia, Rafel Muria, “obre una nova dimensió de sensibilitat gastronòmica”.
I és que artMuria és una mel que juga amb el color, l'aroma, el sabor i la textura. Una exquisidesa per a les taules més exigents nascuda per aconseguir una projecció internacional i per continuar donant nom a un llegat d'apicultors que no paren de reinventar l'art més preuat de les abelles.
Si la voleu tastar, la podeu trobar als establiments i cadenes més prestigioses de les principals ciutats del món.
Article publicat al número 32 de D'estil.
Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-alimentaris.png" >