0 items
El meu compte

La persistent mirada d’uns Ulls Negres

Aquesta joia de joventut és un negre intens de persistent mirada, sender pausat i expressió tendra i melosa, fruit d’un dels cellers amb més història de Catalunya: el grup Oliveda.

El grup Oliveda s’ha caracteritzat sempre per basar la seva filosofia de treball en la producció de vins i caves de qualitat tot conjugant magníficament els mètodes tradicionals i la moderna tecnologia, que permet un precís control de qualitat i esperona la recerca.

Un bon exemple del seu saber fer és Ulls Negres, sorgit de vinyes situades entre les poblacions de Rabós i Vilamaniscle (Alt Empordà), que formen part del massís de l’Albera. Els terrenys pedregosos del lloc, amb un microclima propi de les vinyes de muntanya, sense rec i de produccions molt baixes, han contribuït enormement a configurar la personalitat d’aquest negre jove elaborat a partir de garnatxa que es presenta en una ampolla que es fa mirar, reflex pictòric de l’essència d’aquesta peça amb D.O. Empordà.

A mà, com abans

El raïm d’aquests ceps tan especials s’ha collit de forma manual amb una cura extrema. En una primera selecció, s’ha triat el de més qualitat, preferiblement provinent de la part inferior del cep. Un cop al celler, la tria ha estat encara més exhaustiva a la taula de selecció.

 

“Els terrenys pedregosos del massís de l’Albera, amb un microclima propi de les vinyes de muntanya, sense rec i de produccions molt baixes, han contribuït enormement a configurar la personalitat d’aquest negre jove elaborat a partir de garnatxa”

 

Esperit de garnatxa criat en roure francès

La vinificació d’Ulls Negres s’ha portat a terme en petits tancs d’acer inoxidable, amb llargues maceracions i fermentació controlada. Ara bé, la delicada criança que ha rebut en tines de roure francès ha arrodonit la seva personalitat aportant-li els matisos propis d’aquesta fusta provinent d’arbres del centre de França amb més de 200 anys d’història. No per això, però, ha perdut el seu veritable esperit de garnatxa.

 

“La delicada criança que ha rebut en tines de roure francès ha arrodonit la seva personalitat aportant-li els matisos propis d’aquesta fusta provinent d’arbres del centre de França amb més de 200 anys d’història”

 

Intents color cirera, fruita madura i seda

A primer cop d’ull, Ulls Negres destaca pel color cirera intens que desprèn, amb una última capa de morats brillants que descriuen la seva joventut.

En nas, és un vi agosarat, captivador. La fruita madura es fa notar i s’acompanya de lleus matisos de vainilla i cacau. En canvi, al paladar és viu i sedós, però persistent, amb un final més que agradable.

 

Remor mediterrània

Com no podia ser d’altra manera, Ulls Negres casa a la perfecció amb tot tipus de plats de cuina mediterrània, en especial amb carns vermelles, tapes i formatges.

 


Grup Oliveda, des de 1948

El grup Oliveda obre les seves portes com a empresa dedicada a l’elaboració i comercialització de vins i caves l’any 1948.

En l’actualitat, aquest celler compta amb les Denominacions d’Origen Empordà i Catalunya pel que fa al vi, i Cava, pel que fa a la producció de cava de l’empresa.


 

Article publicat al número 34 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-vins.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top