0 items
El meu compte

La planta de la immortalitat

 

Tot i que l’àloe vera no és una planta gaire estesa per Catalunya, cada cop està més present a les nostres vides gràcies al gran nombre de propietats beneficioses que la caracteritzen. El còctel de molècules actives que conté resulta essencial per a la prevenció i curació de nombroses malalties, així com per a tractaments facials i corporals aptes per a totes les edats mitjançant multitud de formats, com xampús, cremes, gels, sucs o càpsules.

 

La planta d’àloe vera s’utilitza amb finalitats curatives i cosmètiques des dels orígens de la humanitat. Sembla que els xinesos foren els primers a emparar-la, però, probablement, la civilització que li va atorgar més valor fou la pertanyent a l’antic Egipte. Per als seus integrants, l’àloe vera era la planta de la immortalitat, fet que explica que l’enterressin amb els faraons a mode de present funerari.

 

"La planta d’àloe vera s’utilitza amb finalitats curatives i cosmètiques des dels orígens de la humanitat."

 

L’àloe inclou més de 350 espècies vegetals, tot i que una de les més conegudes i emparades és l’Áloe Barbadensis Miller, també coneguda com a àloe vera; és a dir, veritable àloe, ja que, en l’antiguitat, era considerada la més eficaç de les medicines populars, i, de fet, és la que concentra totes les propietats que ens són beneficioses.
 

Aquesta planta perenne, originària de l’Índia, es troba especialment al nord del continent africà i pot arribar a mesurar fins a 60 centímetres d’alçada. Els marges de les seves fulles, recoberts d’espines, la poden fer confondre amb un cactus, però, en realitat, procedeix de la família de les liliàcies (com el lliri, la tulipa, l’espàrrec o l’all). Precisament les seves fulles són les que guarden el seu major potencial: una gran quantitat de suc carregat d’extraordinàries propietats que la converteixen en la reina de les plantes medicinals.

 

"Les seves fulles són les que guarden el seu major potencial: una gran quantitat de suc carregat d’extraordinàries propietats que la converteixen en la reina de les plantes medicinals."

 

Bo per a dins i bo per a fora
 

L’àloe vera té més de 250 compostos, la majoria dels quals són vitamines, minerals, enzims, proteïnes i aminoàcids que juguen a favor del nostre organisme, essent apte tant per als més menuts com per a les persones d’edat més avançada. El sèver –o suc concentrat de l’àloe obtingut a partir de la saba de les seves fulles– es pot trobar en estat líquid o solidificat en forma d’extractes, pols seca, tintura mare, càpsules o comprimits, i pot ser d’ús intern o extern.
 

Altament conegut per tractar trastorns dermatològics com l’acne o la psoriasis, també és apte per eliminar l’acidesa d’estómac i les flatulències i afavorir l’equilibri dels bacteris gastrointestinals, disminuir el dolor i la inflamació que provoquen els processos reumàtics i artrítics, millorar l’asma al·lèrgic, reduir el nivell de colesterol o normalitzar la tensió arterial.

 

"Altament conegut per tractar trastorns dermatològics com l’acne o la psoriasis, també és apte per eliminar l’acidesa d’estómac i les flatulències i afavorir l’equilibri dels bacteris gastrointestinals, disminuir el dolor i la inflamació que provoquen els processos reumàtics i artrítics, millorar l’asma al·lèrgic, reduir el nivell de colesterol o normalitzar la tensió arterial."

 

A l'àloe se li atribueixen propietats rejovenidores, ja que accelera la producció de col·lagen natural, i, en reconstruir els teixits sense impedir que l’oxigen arribi a les ferides, permet una cicatrització fins a un 50% més ràpida sense deixar marques. Així mateix, el seu alt contingut en calci, potassi i cel·lulosa el converteixen en un potent coagulant. Gran hidratant de la pell, l’àloe s’empara com a tractament contra la hiperpigmentació cutània i per calmar pells que han estat massa exposades al sol.
 

L'àloe és també una solució molt efectiva contra la caiguda del cabell. En tenir una composició similar a la queratina, contribueix a enfortir-lo i a fer-lo més brillant. A més, la seva acció enzimàtica arrossega les cèl·lules mortes del cuir cabellut i exerceix una acció bactericida i fungicida que elimina la seborrea. Degut a aquesta mateixa acció bactericida, és ideal per portar a terme una neteja profunda de les dents i per guarir gingivitis, aftes o altres afeccions bucals, incloses les angines. És, en definitiva, una forma sana i natural de cuidar-se tant per dins com per fora.

 

Article publicat al número 22 de D'estil. 

 

ACTUALMENT AQUEST ESTABLIMENT ES TROBA TANCAT

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top