0 items
El meu compte

La vida del vidre... i el vidre a la vida!

 

Tot i que no sempre se’l veu, en l’àmbit de la decoració, el vidre té tantes aplicacions útils i fabuloses que ens pot deixar bocabadats. Vegem-ho!

 

El vidre és, amb tota seguretat, un element important de la decoració de la llar. No podem viure sense ell! I encara hi ha qui pensa que només serveix per tancar les finestres i per als miralls de lavabo. Doncs no!

 

Una mica d'història

Als inicis de la producció vítria, les civilitzacions més antigues consideraven el vidre una pedra preciosa, i l’usaven per a la bijuteria. El pas del temps i el foc li donaren forma, i mai millor dit! Mica en mica, es va convertir en un producte més aviat car i amb múltiples usos casolans per a qui se’l pogués permetre: gots, envasos, objectes decoratius..., i les finestres, que fins al segle XVII no es va popularitzar el fet de fer-les amb vidre.

Amb les tendències de disseny nascudes del segle XX ençà, el vidre ha guanyat en importància com a element decoratiu a casa, amb multitud d’aplicacions que cada vegada són més sorprenents... i un plaer a la vista!

 

“No hi ha res com tot un pany de paret fet completament de vidre, del sostre al terra”

 

A totes les sales

Voleu equipar el bany amb un disseny funcional i fresc? Les portes corredisses i les mampares de vidre (per a banyera i dutxa) compleixen aquesta funció i donen un aire renovat a l’habitacle. Si hi afegim prestatges o, fins i tot, armaris, els banys gaudiran d’un aire sofisticat i higiènic com pocs!

També la cuina és un dels espais idonis per tenir vidres. Tintats o no, els armaris d’aquesta estança guanyen en frescor, higiene, elegància i amplitud d’espai. Hi ha una infinitat de possibilitats!

Us agrada l’elegància dels espais oberts i amplis? No hi ha res com tot un pany de paret fet completament de vidre, del sostre al terra. Lluminós com pocs! Voleu més profunditat? Doncs aposteu pels armaris amb plaques de vidre, que reflecteixen l’espai; o pels miralls, que atorguen una gran sensació d’amplitud. Una sala pot canviar molt, amb els vidres adequats!

...I a tots els objectes

D’objectes de vidre, per a casa, n’hi ha un niu: portes de vidre corredisses o parets de vidre que creen espais més lluminosos; armaris amb portes de vidre, un toc especial per a qualsevol habitació; escales i baranes de vidre per a un aire més modern; solucions originals com les capçaleres de llit o les tauletes de nit per al dormitori; vidres fotogràfics –amb imatges impreses–, que tenen la funció de paret amb una deliciosa decoració; o vitrografies, gravats d’imatges sobre vidre que creen noves llums i ombres, permetent una decoració singular a qualsevol habitacle de la casa.

 

“Gràcies als avenços tecnològics, els vidres han millorat la seva qualitat i varietat en gran mesura: vidres per a arquitectura bioclimàtica, de càmera, insonoritzats, especialitzats per resistir climes freds...”

 


I amb totes les tecnologies!

A les aplicacions del vidre ja esmentades, que no són poques, hi hem d’afegir que els vidres tenen múltiples varietats. Gràcies als avenços tecnològics, també han millorat la seva qualitat i varietat en gran mesura: vidres per a arquitectura bioclimàtica, de càmera, insonoritzats, especialitzats per resistir climes freds... N’hi ha de tota mena!

Per això, cal consultar els professionals del vidre sobre quina és la millor manera d’aplicar-lo a casa nostra, com es poden aprofitar els nostres espais per encabir-hi vidre, com i de quina manera l’apliquem... I gaudir d’una llar renovada!


 

Article publicat al número 50 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top