0 items
El meu compte

L'emprenedoria, sobre la taula amb Biznelis

 

El primer joc de taula d’emprenedoria i gestió empresarial de Catalunya ja és aquí! Es diu Biznelis, és en català i està destinat a alumnes de Cicle Mitjà i Cicle Superior de Primària. El podeu aconseguir a partir d’aquest Nadal.

 

La gestió empresarial i la iniciativa en aquest àmbit cada cop estan més a l'ordre del dia. El fet que cada vegada més persones s'animin a capbussar-se en el món de l'emprenedoria fa que també innovadores i originals idees apareguin al mercat. I ara, amb la proximitat de les Festes de Nadal, aquesta és d'allò més interessant!

Es tracta del primer joc de taula educatiu completament abocat a l'emprenedoria a Catalunya. L’han anomenat Biznelis, és íntegrament en català i ha estat creat pels professors de la Facultat d'Economia i Empresa de la UAB Carme Casablancas i Xavier Verge en col·laboració amb Toni Serradesanferm, que n’ha dissenyat les normes. Darrere d’aquests noms, la Universitat Autònoma de Barcelona i l'empresa Kidnelis, especialitzada en jocs educatius, han signat un acord per fer-lo possible.

L’objectiu és senzill: a través del joc, en aquest cas no competitiu, es tracta de tirar endavant una iniciativa empresarial, un negoci, tenint en compte multitud de variables completament reals.

Els jugadors, a partir de 10 anys (Cicle Mitjà i Superior de Primària) s'avesen així als més de 125 conceptes empresarials i comercials de què consta el joc, alhora que és una manera excel·lent de fomentar l'emprenedoria a les noves generacions. Diem que cal gent amb un toc de valentia, decisió i coneixement per moure el món empresarial el dia de demà. Doncs, amb aquesta iniciativa, les generacions del futur tenen un primer apropament a aquest món que sembla que cada vegada imposa menys respecte gràcies a una cultura de l'emprenedoria, que mica en mica, s'estableix a Europa.

 

“A través del joc, en aquest cas no competitiu, es tracta de tirar endavant una iniciativa empresarial, un negoci, tenint en compte multitud de variables completament reals”

 

Perquè no només els diners són importants, en un negoci

Els conceptes amb els quals es treballa a Biznelis abasten facetes de l'empresa que van més enllà de la simple obtenció de diners. Aquí s'arriba al fons de la qüestió, als envitricolls de les empreses i el seu món, que sempre sembla tan adult i seriós. No només s'hi fan diners: es té en compte la responsabilitat, la dimensió social de les empreses i els creixements professional i personal. Un joc on tots els conceptes hi són tractats de manera realista, fugint de les idees tòpiques i utòpiques; és a dir, apropant-se al màxim possible a la realitat per tal que els jugadors assumeixin i coneguin de primera mà com és el món empresarial de veritat. Un tema clau, expliquen Casablancas i Verge, és que “pot haver-hi un o més guanyadors, i que, en cas de fracàs, es dóna l’oportunitat de poder redreçar el rumb i acabar, fins i tot, guanyant”.

 

“No només s'hi fan diners: es té en compte la responsabilitat, la dimensió social de les empreses i els creixements professional i personal”

 

Fases de prova superades!

Biznelis ha passat per algunes proves de foc, testant-se a escoles (i també per part d'estudiants universitaris i jugadors adults) amb resultats ben positius abans de la seva aparició definitiva, prop d'aquestes Festes de Nadal.

Aquest joc, que promet ajudar a descobrir els futurs emprenedors entre la família, des de la sala d'estar de casa, compta amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i tindrà el segell de qualitat pedagògica de la plataforma pedagògica EdBuilding.

 

Amb responsabilitat social i de km 0

L’il·lustrador Christian Inaraja, professor de l’Escola Illa de Sabadell i autor de molts contes i llibres il·lustrats, ha estat l’encarregat d’il·lustrat les fitxes i la capsa del joc, i l’equip de Cactus Seny Gràfic, també de Sabadell, s’ha fet càrrec del disseny d’aquest innovador joc de taula. Així mateix, el manipulat final és de Xalest i Cipo, de la mateixa ciutat, dedicats a la integració laboral i social de persones amb discapacitats. Per tant, Biznelis ha estat fet al Vallès Occidental: km 0 100%.

 

Article publicat al número 44 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top