0 items
El meu compte

Les càpsules del futur

Si mirem pel·lícules de ciència ficció, futuristes, amb viatges espacials i robes estranyes, hi ha una idea que no passa desapercebuda: les càpsules alimentàries, petites pastilles concentrades de vitamines, minerals i tot el que el cos humà necessita. El que no diu la cultura pop és que ja han estat inventades, i no pas per astronautes ni científics despentinats, sinó per la mare Terra! No va ser fins a finals del segle XX que es va descobrir que els microbrots, els primers estadis de les plantes, són una potentíssima font de vitamines i minerals concentrats. Les càpsules del futur han existit tota la vida!

 

Els microbrots...

La natura és sàvia: els microbrots són la versió minimalista de la planta. No són tan petits com els germinats (la llavor acabada de brotar), sinó que han desenvolupat les primeres fulles, els cotiledons. Aquests són vertaders catalitzadors de nutrients i fan que el petit brot tingui més clorofil·la que un germinat, a part de les seves grans dosis de vitamines i minerals, majors que en la planta adulta. Duren pocs dies i cauen quan la planta desenvolupa fulles adultes. Aquest és el seu moment clau: la maduresa dins la joventut, vitalitat i energia al màxim!

...vius...

Anem un pas més enllà per entrar en una categoria més exclusiva: la dels microbrots vius. El principal avantatge és aquest! Si un microbrot arriba al plat un dia després de ser tallat, envasat, venut, transportat i servit, serà deliciós, però no tindrà les mateixes propietats que si és tallat i posat a taula directament, sense filigranes. Conservarà encara més les propietats! Són microbrots que, per això, es comercialitzen en petites terrines amb terra. Vénen en el seu hort! Un vegetal adult és més difícil de vendre i transportar si s’ha de posar en un test; d’aquests, en ser petits, se’n poden fer grups i tot.

 

 

“Els microbrots vius i ecològics són el futur: són fàcils de germinar, comercialitzar i transportar; són saborosos; mantenen totes les propietats intactes; tenen cura del medi ambient, i són autèntiques càpsules de nutrients, vitamines, minerals...”

 

...ecològics...

I encara podem donar-hi un altre tomb! Si a tot l’anterior hi sumem que els microbrots han estat tractats de manera totalment ecològica i amb bones pràctiques agrícoles, és un valor afegit molt important. No només són respectuosos amb el medi ambient, sinó que també permeten que ens els mengem amb plena consciència que ho estem fent bé, que la Terra no pateix cap malbaratament de recursos.

...són el futur:

Fet i garbellat, si ajuntem totes les característiques esmentades, veiem que els microbrots vius i ecològics són el futur: són fàcils de germinar, comercialitzar i transportar; són saborosos; mantenen totes les propietats intactes; tenen cura del medi ambient, i són autèntiques càpsules de nutrients, vitamines, minerals... A part, que tenen mil aplicacions a la cuina i cada vegada es veuen més a restaurants i cases de bon paladar!

 

 

Eco Greens

Els Eco Greens, plantats per Can Garús (Llers, Alt Empordà), compleixen totes aquestes característiques! Després de dues dècades dedicats als microgreens (microbrots, flors comestibles, verdures baby, fulles comestibles...), han fet un pas cap al futur amb els Eco Greens, els primers microbrots vius i ecològics que es poden trobar al mercat. Són bells i deliciosos!

 

 

 

Article publicat al número 56 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top