0 items
El meu compte

Les cases més eco

 

Habitatges sostenibles, de disseny, fets a mida segons les necessitats de cada família i amb un aire modern que encaixa a la perfecció amb els temps actuals. Les construccions de fusta comencen a ser quelcom més que excepcions a casa nostra.

 

Quan ens parlen d’una construcció de fusta, el més probable és que ens imaginem la clàssica i romàntica imatge d’una casa menuda, feta amb taulons o potser amb troncs, semblant a una cabana de bosc. I és que, al contrari del que succeeix als Estats Units i a la resta d’Europa, a Catalunya, la cultura de l'edificació utilitzant fonamentalment aquesta matèria primera no està gaire estesa encara. Però promet ser fructífera.
 

Aquesta imatge de la caseta de bosc aviat desapareixerà del nostre imaginari col·lectiu gràcies a iniciatives com la d’Arquima, una companyia barcelonina que està especialitzada en la construcció modular d’edificis i que pren la fusta com a element pràcticament únic.

 

“Una construcció modular permet una major flexibilitat. Fa possible alçar una llar totalment personalitzada en un temps rècord”

 

Més flexibilitat en menys temps
 

Ja d’entrada, una construcció modular permet una major flexibilitat de cara al client, perquè es fa possible alçar un edifici totalment personalitzat, segons les necessitats de cadascú, sense deixar de banda l’estètica, el disseny ni la calidesa; al contrari!
 

És molt remarcable també el temps emparat per a la construcció d’aquest tipus de cases, considerablement més curt que en el cas d’una de tradicional. En total, pot oscil·lar entre uns quants dies o unes quantes setmanes, a molt estirar.
 

Un cop està maquetada i organitzada la distribució de l’habitatge per part de l’equip tècnic responsable, es fabriquen els mòduls de fusta que l’integren de forma independent i es transporten fins a l’emplaçament en qüestió, que s’estudia a fons per treure-li el màxim rendiment. Això fa possible construir un habitatge en un temps rècord, impossible d’igualar quan, en lloc de fusta, calen bigues, totxanes i ciment.

 

“Les cases de fusta tenen un impacte mediambiental i una despesa energètica menor que les cases tradicionals”

 

Més ecologia i més economia
 

El principal avantatge d’aquest tipus d’habitatges és la cada cop més necessària consciència ambiental i la sostenibilitat que suposa viure en una casa de fusta, ja que no només el seu impacte mediambiental és menor, sinó que es redueixen les emissions de CO2 en gran mesura.
 

I una altra dada a tenir molt en compte: el seu cost de construcció és igual o fins i tot menor que el d’una edificació de característiques tradicionals. El que sí resulta considerablement menor és la despesa energètica que suposen. Els habitatges de fusta tenen una gran capacitat d’aïllament, tant a nivell acústic com tèrmic. És a dir, a l’hivern són capaços de mantenir l’escalfor interna de la llar, i a l’estiu poden guardar la frescor. Per tant, hom estalvia en calefacció i en refrigeració.
 

A més, la fusta d’aquestes edificacions, que és altament resistent (fins i tot davant del foc) i requereix un manteniment fàcil de realitzar, prové de boscos gestionats de manera sostenible, amb un cost energètic de producció de fusta mínim, i també amb unes minses emissions de CO2.

 

 

Article publicat al número 30 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top