0 items
El meu compte

Les virtuts (del fracàs)

 

Vivim en una societat que només valora els triomfs i oblida i, fins i tot, castiga les equivocacions. Vet aquí una nova perspectiva sobre la importància del fracàs en la vida.

 

El filòsof francès Charles Pépin explora, a Les virtuts del fracàs, diferents corrents filosòfics i biografies de perfils coneguts per mostrar que, en un moment o altre, han patit l’amargor del malencert i que, precisament, gràcies a això, han pogut rectificar i gaudir molt més dels successos.

Penseu-hi: la història està plena d’errades que no es tornarien a perpetrar, si s’estudiessin com cal, però que, d’altra banda, han portat a grans encerts. Aquesta lectura ho explica i ho remarca. És una eina necessària i, gairebé, imprescindible. Ara i sempre.

 

"Les virtuts del fracàs, capítol rere capítol, repassa les raons que expliquen per què cal prendre l’insuccés com un fet positiu i necessari, però no ho fa d’una manera qualsevol, sinó mostrant exemples de les adversitats que han superat esportistes, pintors, músics, científics i altres persones conegudes només pels seus triomfs."

 

Perquè rere els grans èxits també hi ha errors

La visió negativa de l’insuccés està massa arrelada a la nostra societat; la trobem a tot arreu: a les escoles, a l’entorn laboral, en l’àmbit personal... Cada cop que cometem un error, ens flagel·lem i fustiguem sense obtenir-ne res, però, i si li donem la volta i analitzem el fracàs de forma positiva per tal d’aprendre, rectificar i no tornar a caure en el mateix parany? Charles Pépin hi aposta, i així ens ho fa saber en el seu relat.

Les virtuts del fracàs, capítol rere capítol, repassa les raons que expliquen per què cal prendre l’insuccés com un fet positiu i necessari, però no ho fa d’una manera qualsevol, sinó mostrant exemples de les adversitats que han superat esportistes, pintors, músics, científics i altres persones conegudes només pels seus triomfs. Oi que no hem pensat mai si darrere de les victòries de Rafael Nadal o dels èxits d’Steve Jobs s’hi amaguen errors? Doncs hi són, i Pépin utilitza aquests i molts altres exemples per argumentar les seves afirmacions.

 

Mil i un motius per valorar el fracàs

Si Darwin no hagués abandonat els seus estudis de medicina i teologia, avui no sabríem res de la teoria de l’evolució. Sabeu que el marcapassos es va inventar mentre es feien experiments per crear un altre aparell? Són exemples que mostren que equivocar-nos ens permet reinventar-nos, o que, de vegades, errar en una cosa ens dóna la solució a una altra. I és que només podem triomfar si ho intentem, malgrat la por, el vertigen i la decepció.

Aquests són només alguns dels motius que es narren a Les virtuts del fracàs, però el més important de tot és tenir clar que fallar ens fa créixer i assaborir l’èxit molt més intensament. Sens dubte, el relat de Charles Pépin és una lliçó de vida i una glopada de motivació i força per al lector. Les anècdotes que presenta, reals i curioses, converteixen aquesta novetat editorial en un tractat de saviesa i sentit comú amb un toc de gràcia. No us vénen ganes de llegir-lo?

 


Fitxa tècnica

Títol: Les virtuts del fracàs

Autora: Charles Pépin

Editorial: Ara Llibres

Data de publicació: 18/09/2017

Pàgines: 176

PVP: 16,90 euros


 

Article publicat al número 43 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top