0 items
El meu compte

Les vitamines, que siguin bio, si us plau: el per què i el com

 

De la mà de l’Enric Casanova, de Santiveri Figueres, us descobrim el canvi de generació i d’òptica que estem vivint en relació al nostre entorn, al que mengem i, fins i tot, als suplements vitamínics, als quals recorrem de vegades per reforçar el nostre organisme. Us convidem a endinsar-vos en les vitamines bio, perquè el que us ajudi a estar millor sigui tan natural com el vostre cos.

 

Segur que, en més d'una ocasió, un expert us ha recomanat un suplement vitamínic, o potser vosaltres mateixos heu notat que us faltava un plus d'energia. Tots sabem que el mercat actual disposa de multitud de marques, gammes i preus d’aquests productes; el que potser no és tan conegut és que la font d’aquests suplements resulta essencial per influir en positiu sobre la nostra salut i benestar. En aquest sentit, la biodisponibilitat d'absorció del complement vitamínic és bàsica.

Sense més, us proposem cinc recomanacions que canviaran la vostra projecció sobre els suplements vitamínics des d’un vessant ecològic, biològic i social. I és que, com va dir Mahatma Gandhi, "si vols canviar el món, canvia’t tu mateix".

 

“La complementació vitamínica no suplirà mai un pilar tan essencial com els nutrients que absorbim mitjançant una alimentació sostenible”

 

L'alimentació, el primer

L’alimentació ha de ser la nostra prioritat a l'hora de cuidar-nos. D’entrada, hem de saber que la complementació vitamínica no suplirà mai un pilar tan essencial com els nutrients que absorbim mitjançant una alimentació sostenible. Per tant, sempre que pugueu, mimeu el vostre paladar i el vostre cos amb aliments ecològics i de proximitat. Potser sembla un factor irrellevant, però no ho és en absolut. Si no, penseu en el sabor d'un tomàquet acabat de collir de l'hort i compareu-lo amb el d’un que estigui envasat i refrigerat durant molt temps. No cal dir res més, oi? Doncs és aquest sabor primari, autèntic, original, el que ens garanteix un plus de vitamines i minerals.

 

Llegiu, llegiu bé les etiquetes dels suplements

Si llegiu bé les etiquetes dels suplements vitamínics, us adonareu que la majoria inclouen vitamines i minerals d’origen sintètic, un fet que pot afectar la nostra salut. A més, això us pot portar a prendre dosis excessives de principi actiu que el cos no pot assimilar, de manera que el més probable és que l’acumuli innecessàriament als teixits. És per això que els experts recomanen productes que estiguin en equilibri amb l'alimentació; o sigui, suplements creats amb fitonutrients 100% naturals i biològics que permetin una màxima tolerància digestiva.

 

“En la majoria de suplements vitamínics del mercat és habitual l’ús de dissolvents, excipients i agents de càrrega, que es fan servir per extreure’ls. Afortunadament, als suplements 100% vegetals i bio només s’utilitza aigua”

 

Si els ingredients són 100% naturals i biològics, molt millor

No és gens estrany pensar que, si la millor aportació de vitamines i minerals prové dels aliments, hem de respectar aquest principi. Per això tampoc és gens estrany utilitzar, com a suplements vitamínics, aliments com la guaiaba, una de les fruites més riques en vitamina C (igual que la llimona) que ens mantenen les defenses actives; o bé l’alfàbrega morada, una reconeguda planta per combatre la fatiga, així com l’amla de l’Índia, molt utilitzada en medicina aiurvèdica per aportar energia, o les fulles de curri (que no el curri en espècie), una font riquíssima de vitamines B, C i E. Així, investigacions pioneres en l’actualitat ens permeten parlar de suplements elaborats amb aquestes plantes i aliments, que, a més, són seleccionats sense pesticides ni altres contaminants.

 

Fixem-nos en els "sense"!

Ho saben especialment les persones que pateixen alguna intolerància alimentària (tot i que n’hi ha moltes que en pateixen i ho desconeixen totalment). És recomanable identificar els “sense” (sense lactosa, sense derivats làctics i sense gluten), que faciliten que persones que no poden prendre aquestes substàncies puguin accedir sense problemes a aquests suplements. I una dada molt important: de la mateixa manera que parlem de components sintètics en la majoria de suplements del mercat, també hem de tenir en compte que moltes vegades es fan servir dissolvents, excipients i agents de càrrega per elaborar suplements vitamínics. Sortosament, als nous suplements bio i 100% vegetals només es fa servir aigua.

 

"Alimentem bé el nostre cos i la nostra ànima. Sens dubte, és el millor regal que ens podem fer, a nosaltres i al món”

 

Observeu el propi cos i detecteu les pròpies necessitats

Ara sabem que la salut del segle XXI no es defineix pel fet de guarir la malaltia, sinó pel fet de prevenir-la en pro de la salut per buscar el benestar corporal i mental. Des d’aquesta perspectiva, escoltar-se detingudament i en silenci és clau, perquè les alertes més evidents sorgeixen del propi sistema immunitari i de l’estat energètic de cadascú. És difícil conviure amb el cansament i la fatiga, que delaten alguna disfunció o carència i, òbviament, repercuteixen en l'estat d'ànim i en la manera d'encarar la vida. Siguem “egoistes”! Alimentem bé el nostre cos i la nostra ànima. Sens dubte, és el millor regal que ens podem fer, a nosaltres i al món.

 

“Si la millor aportació de vitamines i minerals prové dels aliments, hem de respectar aquest principi”

 

Text: Enric Casanova, gerent de Santiveri Figueres.

 

Article publicat al número 46 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top