0 items
El meu compte

Llana i agulla!

 

Existeixen aficions d’antany que tornen a ser tendència i, fins i tot, exerceixen una funció terapèutica. Aquest és el cas de la llanateràpia; n’heu sentit a parlar? Es tracta d’agafar un cabdell de llana i unes agulles i començar a teixir.

Probablement, molts de vosaltres heu crescut amb la imatge –i el record entranyable– de les vostres àvies i/o mares ordint, per exemple, un jersei. Sabíeu, però, que és una activitat molt beneficiosa per a la salut?

 

Treballar amb les mans

Un punt a l’esquerra, un a la dreta i, tot seguit, ho passem per sobre... Teixir a mà no és quelcom senzill ni s’aprèn en un minut; requereix concentració, ritme i agilitat mental. Però la satisfacció que produeix veure una peça acabada feta amb les pròpies mans és indescriptible. Per això, us convidem a descobrir-ne tots els beneficis.

Efecte relaxant. La repetició de punts afavoreix l’anomenada “resposta de relaxació”; és a dir, una sensació de distensió similar a la que s’assoleix amb la pràctica del ioga. És una forma d’evadir-se de la rutina diària i alliberar-se de l’estrès.

 

“La repetició de punts afavoreix l’anomenada “resposta de relaxació”; és a dir, una sensació de distensió similar a la que s’assoleix amb la pràctica del ioga”

 

Potenciació de la motricitat. Teixir obliga a tenir les mans en moviment. S’escalfen i així no s’engarroten. Per això, és ideal per alleujar el dolor de l’artrosi, l’artritis o la síndrome del túnel carpià.

Major capacitat de concentració. Quan teixim, estimulem les connexions neuronals, i la seva activitat retarda l’aparició de malalties com la demència. A més, també millora la coordinació cerebral i ajuda a focalitzar l’atenció.

Un vincle generacional. Ningú coneix tan bé els secrets del món de les llanes i les agulles com les àvies o les mares. Segur que elles estaran encantades d’ensenyar-vos-els i de compartir moments amb vosaltres. Proveu-ho!

 

“És una activitat excel·lent per saber lluitar pels propis objectius i no rendir-se si, d’entrada, es cometen errors”

 

Pèrdua de la por al fracàs. Quan s’aprèn a teixir, sovint cal desfer i començar de zero. Per això, és una activitat excel·lent per saber lluitar pels propis objectius i no rendir-se si, d’entrada, es cometen errors durant els primers intents. Ben al contrari, això reforça!

Uns centímetres d’autoestima. Aconseguir elaborar amb les pròpies mans aquells guants que tant ens agraden és d’allò més gratificant, o bé regalar una peça de llana a la qual hi hem dedicat temps i esforç; és un veritable plaer. Tot això es tradueix en benestar i una major confiança en un mateix.

 

 

 

Per gaudir de la llanateràpia al màxim...

  • Llum, llum. L’espai on es treballi ha d’estar ben il·luminat per no perjudicar la visió i evitar que acabem amb la vista cansada. La llum natural sempre és una bona elecció!
  • Una bona postura. Cal assegurar-se tenir l’esquena ben recolzada; un coixí a la zona de les lumbars i un reposapeus no ens faran pas nosa.
  • La salut dels canells. Els moviments repetitius poden provocar alguna molèstia muscular. Per evitar-les, és millor combinar diferents tècniques i, en acabar, fer-se un massatge a les mans amb una mica de crema hidratant.

 

Una activitat que evoluciona

  • Amigurumi. Es tracta d’una tendència que va néixer al Japó i consisteix en petits ninots de ganxet en forma d’animals, plantes i, fins i tot, personatges de videojocs, dibuixos animats o pel·lícules.
  • Drapet o crochet XL. És una tècnica ideal per als principiants, mitjançant la qual es poden fer collarets, catifes, cistelles, llits per a mascotes... El material que s’utilitza és tela reciclada i bobines de colors sòlids, o bé estampats de tota mena.

 

 

Article publicat al número 54 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top