0 items
El meu compte

Llarga vida a la roba!

 

A l’estiu, portem roba més fina i lleugera, però que també és més delicada de cara a les taques i al seu manteniment, rentat i conservació. En resum: la nostra vestimenta pateix més a l’estiu. Sabeu com se l’ha de tractar?

 

Durant l’estació més calorosa de l’any, portem roba prima, que transpiri i que faci que el nostre cos pateixi el mínim. Vestim de cotó, lli o raió i busquem peces lleugeres, tant pel que fa a roba com al calçat i els complements. No volem passar calor, que ja en fa prou! Però aquestes peces més lleugeres són, és clar, força més delicades que les d’hivern, de materials més resistents, i el sol i la calor també les desgasten.

Sabeu com rentar-les i tenir-ne cura perquè, a ser possible, ens durin més d’un o dos estius? Hem recopilat uns quants consells que us seran d’allò més útils!

 

“És fonamental que no es rebregui la roba per escórrer-la, ja que pot perdre el color i donar-se. I res de suavitzant, que devora els elàstics!”

 


 
Els enemics invisibles. La piscina i el mar sempre passen factura als banyadors i biquinis. El clor i la sal són uns grans agents de desgast que es poden combatre netejant amb cura la roba de bany. S’ha de fer a mà, amb aigua dolça, esclarint bé les peces i fent servir un sabó de pH neutre. És fonamental que no es rebregui la roba per escórrer-la durant aquest rentat, ja que pot perdre el color i donar-se. I res de suavitzant, que devora els elàstics!

 
Assecar a l’ombra i del revés. Qualsevol podria pensar que assecar la roba al sol és la millor opció de totes, ara que escalfa més. Doncs no! És, precisament, el que més fa perdre color a les peces. Justament per això, aprofitant que la calor imperant ja serà prou per assecar la roba, és millor estendre-la a l’ombra. També, en tractar-se de peces més delicades, és recomanable no utilitzar màquines assecadores, sinó assecar-les esteses i girades del revés per protegir els colors.

 
Hi ha roba de bany especial. Dins la categoria de roba de bany, encara hi ha algunes peces amb què s’ha de tenir més cura que amb d’altres: la roba que porta brodats, vidrets o lluentons. S’ha de rentar amb compte, perquè és molt fàcil que se’n desprenguin peces o filaments. I alerta amb els teixits blancs, que tenen certa tendència a esgrogueir-se si els queden restes de suor, de cremes o de sabó.

 
Ull amb les cremes! A l’estiu, són molt habituals les cremes solars, i, si som de cuidar-nos, no seran les úniques cremes que ens apliquem. A més, la calor propicia la suor. Aquest còctel de brutícia es pot prevenir si vigilem que la pell hagi absorbit les cremes abans de vestir-nos i intentem aplicar alguna solució per suar menys o el mínim possible.

 
La rentadora, una bona aliada que cal cuidar. A l’estiu, embrutem la roba més sovint, perquè la suem més fàcilment. La rentadora funciona a tot drap! Per tant, hem de tenir en compte diversos aspectes a l’hora de fer tantes rentadores. Si les peces són més delicades, cal utilitzar rentats curts amb temperatures fredes. Els programes especials són més llargs i gasten més energia: no són necessaris. Assegureu-vos que la roba no tingui restes de sorra! Les peces que s’han portat a la platja s’han d’esbandir una mica abans de netejar-les. També podeu adquirir un detergent especial per a peces de roba delicades: hi ajudarà.

 
Roba humida, mala enemiga. Espereu i no sigueu impacients. La roba s’asseca més ràpid, a l’estiu? Sí, però no l’endreceu abans del que toca i espereu un temps prudent per fer-ho, perquè la humitat és un dels seus pitjors enemics. I, encara que faci mandra, no està de més planxar-la abans de desar-la.

 

“Si les peces són més delicades, cal utilitzar rentats curts amb temperatures fredes”

 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top