0 items
El meu compte

Lletres que donen esperances

 

La Fundació Arrels té l’objectiu, des de l’any 1987, de treure el màxim de persones possible de la vida al carrer per ajudar-les a ser autònomes i a normalitzar la seva situació d’una forma digna i meritòria. Una de les seves darreres iniciatives és la que s’anomena Homelessfonts, i consisteix a vendre tipografies elaborades a partir de la cal·ligrafia de persones sense sostre que viuen als carrers de Barcelona. D’aquesta forma, les lletres que normalment escriuen sobre pedaços de cartró demanant ajuda i explicant al món els seus drames personals esdevenen, a més d’una potent via de sensibilització social, una font d’ingressos destinada a ajudar les 1.400 persones que Arrels atén anualment.

 

“Homelessfonts és una iniciativa solidària que consisteix a vendre tipografies elaborades a partir de la cal·ligrafia de persones sense sostre que viuen als carrers de Barcelona”

 

Una lletra amb personalitat pròpia i amb història
 

Homelessfonts agrupa, per ara, set fonts que reben el nom dels seus creadors: Loraine, Luis, Francisco, Gemma, Guillermo, Juan Carlos i Salvador. Com diuen a la Fundació, “cada lletra és única, com cada un de nosaltres”, perquè rere cada traç hi ha la personalitat del seu autor i la seva història.
 

Mitjançant diversos tallers, els participants realitzen un seguit d’exercicis cal·ligràfics que són l’embrió de les futures tipografies, perquè, posteriorment, són digitalitzats i convertits en fonts usables per al benefici de tots.

 

Homelessfonts agrupa, per ara, set fonts que reben el nom dels seus creadors”

 

Ajudar fent un sol clic
 

Aquestes tipografies, disponibles tant per a empreses com per a particulars, poden tenir múltiples aplicacions comunicatives. Poden servir per crear identitats corporatives, per dissenyar packaging, per elaborar publicitat o, fins i tot, per personalitzar perfils de xarxes socials.
 

La manera d’aconseguir-les és molt senzilla. Només cal entrar a la pàgina web del projecte, www.homelessfonts.org, veure totes les tipografies disponibles (així com els rostres dels seus autors i les històries personals que cadascú representa), escollir-ne una i llestos. Les llicències són de 19 euros per als particulars i de 290 euros per als professionals.
 

Així, amb un parell de clics, no només es fa possible comptar amb una nova tipografia amb personalitat, sinó que s’ajuda persones sense sostre a tenir una esperança.

 

Aquestes tipografies, disponibles tant per a empreses com per a particulars, poden tenir múltiples aplicacions comunicatives”

 

La visió de la Fundació Arrels: ningú dormint al carrer
 

Des de 1987, la Fundació Arrels ha acompanyat prop de 9.000 persones sense llar en el seu camí cap a l’autonomia oferint allotjament, alimentació i atenció social i sanitària a qui ho necessita.
 

Actualment, l’entitat està formada per 50 persones contractades, 300 voluntàries i quasi 4.000 socis que fan possible que aquest projecte sigui una realitat.

 

Foto: Juan Lemus.

Article publicat al número 33 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top