0 items
El meu compte

Lluç amb cítrics, salsa de mojito i aire de mar

 

Amiel i Molins ens ha preparat un plat espectacular per a aquestes Festes de Nadal. Amb reminiscències del Bulli, de Ferran Adrià, un lluç senzill amb ingredients tan curiosos i sensorials com l’aigua de mar es converteix en una refinada i senzilla elaboració que farà les delícies de tota la familia!

 


INGREDIENTS PER A 1 PERSONA

 

  • 180 g de lluç per a dues persones (dues tires).
  • Sal.
  • Oli.
  • Pebre.
  • Una cullerada de parmentier de patata calent.
  • Una cullerada de parmentier de moniato calent.
  • Una mica de verdures saltejades.
  • Salsa de mojito.
  • Reducció de cítrics.
  • Flors, micromesclum i tires fines de remolatxa.
  • Aire de mar*.

 


ELABORACIÓ

*L’aire de mar

Barregem 500 ml d’aigua mineral, 20 g de sal i 2 g de lecitina de soja amb una batedora fins que quedi una escuma molt lleugera que es desfà amb el contacte.

Efectivament, el mar condensat en una barreja!


El lluç

Marquem el lluç a la planxa, sense oli, amb només sal i pebre. Ho fem primer pel costat de la pell i després per l’interior. Amb només un minut, n’hi hauria d’haver prou. En acabat, introduïm el lluç al forn durant uns cinc minuts, aproximadament, per acabar-lo de fer.

Servim una cullerada de parmentier de patata al plat, hi posem el lluç a sobre i afegim una llàgrima de parmentier de moniato al costat. Aquest és el moment de posar-hi un llit de verduretes saltejades (amb una cullerada n’hi ha suficient), i el lluç al damunt.

Coronant el plat, hi afegim algunes cullerades de salsa de mojito, un raig generós d’oli, unes poques flors i les tires –molt petites– de remolatxa, així com el micromesclum.

L’últim toc és l’escuma de l’aire de mar, que la posem per sobre de tot. Cal vigilar perquè té tendència a desfer-se amb el contacte o al cap d’una estona.

Bon profit i bones festes!

 

Article publicat al número 48 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top