0 items
El meu compte

L’Onada Boja: gastronomia sense pressa

L'Onada Boja, a Empuriabrava, ofereix una proposta gastronòmica innovadora i coral que aposta per la música com a fidel companya d’experiència.

Hom pot ser un caminant que passegi pels carrers d'Empuriabrava, amb la brisa dels canals acaronant-li la pell. Sense rellotge i amb l'estómac bramant. De cop, pot sentir la remor d'una música que ve d'algun racó i que convida a apropar-se, com el flautista d'Hamelin, cap a una petita plaça vora mar. És un concert en directe que ofereix un restaurant peculiar: L’Onada Boja.

Una corda marinera perfila la terrassa on s’alcen les taules del local, i, de sobte, el visitant se sent a la coberta d'un vaixell més, com els que suren tranquil·lament sobre els canals d’Empuriabrava, gaudint de les notes que l’envolten i d'un menjar fet per a assaborir, però també per veure'l, olorar-lo i gairebé tocar-lo.

Una cuina excel·lent

Asseure's a L'Onada Boja és envoltar-se de l'equilibri perfecte entre elegància, senzillesa i qualitat. Sense pretensions de ser un restaurant gurmet, no deixa de banda l'excel·lència en el seu producte i servei. El xef elabora ell mateix la carta, adaptant-la als ingredients de temporada de la zona. Recopila receptes d'arreu on ha viatjat, portant de mil llocs les seves petjades i aromes. Sempre consagrat als fogons, combina aquestes receptes viatgeres amb la cuina francesa i uns ingredients de kilòmetre 0 curosament seleccionats i presentats amb minuciositat.

Una cuina sense pressa

Li’n diuen slow food, però aquí, a casa, ens estimem més dir-ne cuina sense pressa. En un món que va de bòlit, on tots correm –sempre correm!, menjar passa de ser un plaer a una necessitat que ens ocupa temps i prou. A L’Onada Boja, volen recuperar les estones sense rellotge on allò important sigui l'aquí i l'ara.

 

“Sense pretensions de ser un restaurant gurmet, no deixa de banda l'excel·lència en el seu producte i servei”

Esmorzars, dinars, sopars i/o copes

Tant si sou d’aquells que us agrada fer un bon cafè vora els canals (obren les portes a les 10 del matí) com si preferiu compartir un dinar en parella, família o amics –o si us estimeu més sopar a la fresca, amb tranquil·litat, per acabar fent unes copes preparades amb cura–, L'Onada Boja és el lloc perfecte. Fins i tot serveixen els seus plats als vaixells dels canals.

Vins i postres fora dels clàssics

Unes ampolles de vi presideixen la barra del restaurant, i és que la carta de vins de L’Onada Boja és excel·lent: vins francesos i vins catalans, champagne i cava per a tots els gustos i paladars. I, per tancar els àpats, el comensal pot gaudir d’una selecció de postres casolanes que surten de la norma i s'allunyen de les més clàssiques.

Un local mediterrani

Com passa amb els plats, la decoració de L’Onada Boja està cuidada fins al més mínim detall. A l’exterior, una xarxa cobreix el cap dels comensals, en suspensió sota el cel. A l’interior, un joc de teles simulen les onades, d’on hi pengen làmpades de vímet i macramé creant una atmosfera càlida i acollidora. El blanc, la fusta i els verds i blaus marins dominen, com no podia ser d’altra manera.

On pot passar de tot...

L'Onada Boja no es diu així per casualitat; és molt més que un restaurant, un indret on pot passar qualsevol cosa, on la diferència i la innovació és la norma i allò que avorreix queda fora les seves portes. L'Onada Boja surt d’allò establert i juga a ser l'única dins la seva peculiar bogeria. I ho aconsegueix!

 

“La carta de vins de L’Onada Boja és excel·lent: vins francesos i vins catalans, champagne i cava per a tots els gustos i paladars”

 

Article publicat al número 57 de D'estil

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-luxe-restaurant.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top