0 items
El meu compte

La mentalitat del superheroi quotidià

 

No cal menjar espinacs com en Popeye ni escalar parets com l’Spiderman: per tenir més vendes o aconseguir l’èxit, el secret és estar bé amb nosaltres mateixos.


Escric aquest article un diumenge al matí, assolellat, davant d’un bon green smooth (els batuts de fruita i verdura que s’han posat de moda últimament). Ho faig relaxada, assaborint cada lletra que teclejo. Fins i tot sembla que estigui més guapa que un dia de cada dia. I no cal ni que em posi rímel! Un luxe.

Per què deu ser que els diumenges són més xulos que els dimecres? Per què aquesta sensació de “pau i vermuts” no la mantenim la resta de la setmana? Per què els dilluns al matí ens recordem de tots els Sants? Per què se’ns fan curts els caps de setmana i les vacances i, en canvi, les setmanes ens semblen eternes?

Doncs perquè no tenim una vida laboral que recolzi l’estil de vida que volem: treballem moltes hores, en llocs tancats, fent feines rutinàries i poc creatives; ens sentim mal pagats... Parlant clar i català: perquè el ritme que portem a la feina és antinatural i no es correspon amb la que seria la nostra vida ideal.

I ara, segurament pensareu: “Ja, com si això fos tan fàcil de canviar!”. I li podeu donar la culpa a la crisi, al vostre cap, a la mala sort o a la infància que heu tingut... En el fons, són excuses, pors i creences el que ens limita a tenir la vida que volem. Sempre hi seran. Sempre tindrem aquella veueta interior emprenyadora o algú que ens dirà: “No et queixis, que podries estar pitjor!”. Però, per què ens hem de conformar? No es tracta de viure a cos de rei, però hem de poder-nos llevar cada dia motivats i feliços amb la vida que tenim.

 

“El ritme que portem a la feina és antinatural i no es correspon amb la que seria la nostra vida ideal”

 

És el moment de superar els obstacles i de trobar solucions. Perquè, de vida, només n’hi ha una, i ens l’hem de fer a mida. Assumim les coses que no puguem canviar –així evitarem donar-nos cops de cap una vegada rere una altra contra la mateixa paret– i canviem tot allò que no ens ompli. Cada decisió ens acostarà cap a la vida que volem i ens farà més forts i valents: superherois de la vida quotidiana! I no tingueu por d’equivocar-vos. Al contrari, jo us diria: “Equivoqueu-vos avui mateix, així demà podreu fer les coses millor”.

La situació no es capgirarà sola. Es tracta de prendre el control, de fer canvis començant per un mateix, i de sortir de la famosa zona de confort, on sembla que tots plegats hi tinguem un seient VIP reservat des del moment en què naixem.

Com a especialista en comunicació i màrqueting, sovint veig que, per tenir èxit, captar més clients o aconseguir més vendes, primer hem d’estar forts nosaltres mateixos. Si no, no podrem sortir a fer negocis. Hem d’estar bé per dins per poder treballar cap a fora a ple rendiment.

No hi ha vides perfectes, això ja ho sabem. De fet, la vida és com un vaixell que sovint troba mala mar, però sempre hem d’intentar mantenir el masteler el mes dret possible. Hem de poder estar serens passi el que passi. I per això cal que estiguem forts i equilibrats. Cada dia és una nova prova. Perquè, no és tan important el que ens porti la vida, sinó com reaccionem davant d’aquesta.

 

“Hem d’estar bé per dins per poder treballar cap a fora a ple rendiment”

 

Per trobar aquest equilibri i aconseguir ser uns superherois casolans ens calen 20 ingredients. Tots gratis.

1. Creu en tu. Aquesta és la mare dels ous. Has d’estar bé amb tu mateix/a per poder crear, treballar i donar el millor en les relacions personals. Que no et falti mai una bona dosi d’autoestima i valentia per lluitar contra els dubtes i les pors. El meu vot, ja el tens guanyat.

2. Coneix-te. “L’amor comença per un mateix”. “Al final, només ens tenim a nosaltres mateixos”. Et sonen aquestes frases? Totes fan referència a la importància d’autoconèixer-nos i cuidar-nos, perquè, per poder donar, primer hem d’estar bé. A més, si et coneixes podràs ressaltar els teus punts forts i treballar les teves febleses i necessitats.

3. Aprèn a estar sol/a. Com a persona, tu sola, ja ho tens tot, ja ets completa. El que és fabulós és poder escollir altres persones amb qui compartir, però sense perdre aquests instants amb tu mateix/a per estar en silenci, amb la ment calmada. És una manera de carregar piles per ser més productiu/va i creatiu/va. Aquests instants ens permeten tornar a connectar amb la nostra essència, amb la nostra vocació, amb els nostres desitjos..., amb allò que, de veritat, esperem de la vida, lluny d’influències i de judicis externs.

4. Escull una professió que t’apassioni, que se’t doni bé i que et generi diners. Necessitem una feina que ens fascini per llevar-nos cada dia i reinventar-nos quan sigui necessari. Se’ns ha de donar bé perquè, si aquesta professió no va alineada amb els nostres punts forts, ens haurem d’esforçar molt i, malgrat tot, continuarem sent mediocres. No es tracta de fer-se ric (això només ho aconsegueixen els futbolistes i els polítics corruptes, ehem, ehem...), però és important que la nostra feina sigui útil per a la societat, o que se li doni valor a allò que fem per poder guanyar-nos la vida.

5. Envolta’t de gent que sumi. Et donaran suport quan els necessitis, seran una font de contactes i noves oportunitats... Fuig de les persones negatives, d’aquelles que només es queixen i no actuen, de les que no donen suport als teus projectes i somnis. No t’aporten res de bo.

 

“No és tan important el que ens porti la vida, sinó com reaccionem davant d’aquesta”

 

6. Sigues agraït/da. Pel sol fet de saber llegir i de tenir aquest instant per fullejar D’estil ja ets un/a afortunat/da. Aprèn a valorar i donar les gràcies per tot el que tens. No demanis ni et queixis constantment sense parar. Tingues present allò que diuen: “La vida ho torna tot”.

7. Viu la vida amb positivisme. Tots passem dies dolents, i tenim dret a queixar-nos quan les coses no ens van bé, però sense deixar-nos caure en una espiral de negativitat sense fi. La gent positiva i decidida enamora. I es menja el món! Pensa que costa el mateix esforç veure el got mig ple que mig buit.

8. No perdis de vista que la vida és un aprenentatge constant. Viu-la amb els ulls ben oberts i absorbeix coneixements de totes les experiències i persones que visquis i coneguis.

9. Recorda que els problemes són oportunitats. Si un problema se’t repeteix una vegada i una altra, segurament és que n’has d’aprendre alguna lliçó.

10. Fragmenta els objectius i els problemes en petites fites. Així evitaràs desmotivar-te, perquè aniràs veient el progrés de tot plegat i no t’aclapararà una gran fita, sinó que aniràs fent els passos per arribar-hi. També et serà més fàcil de posar damunt del calendari cadascuna de les accions a fer. Ah!, i dóna’t premis cada vegada que superis una d’aquestes petites fites.

 

“Que no et falti mai una bona dosi d’autoestima i valentia per lluitar contra els dubtes i les pors”

 

11. Planifica per guanyar temps i tenir clar on vols arribar. Un estudi de la Universitat de Yale va demostrar que, en una aula, només el 3% dels estudiants tenia clar quins eren els seus objectius a la vida. Anys després, es va demostrar que aquest 3% era el que havia aconseguit l’èxit abans. Aquesta xifra demostra com n’és d’important tenir clars els nostres objectius i visualitzar-los.

12. Estableix rutines i sistemes per augmentar la productivitat. Agrupa les tasques repetitives i fes-les d’un sol cop per no perdre tant temps. Per exemple, revisa el correu electrònic només dos cops al dia.

13. Evita el multitasking. Fer moltes coses alhora no et garanteix ser més productiu/va, però, en canvi, sí que equival a acumular més tensió. Fes una cosa darrere una altra dedicant-hi tota la teva atenció (i intenció). Veuràs com, de cop, descobriràs petits detalls que fins ara t’havien passat per alt.

14. Tingues voluntat i disciplina. La vida és una cursa de fons, així que cal ser perseverant i constant. Marcar-te una rutina et pot ajudar.

15. Prioritza l’acció abans que la perfecció. La perfecció no existeix! Però, en canvi, és important que agafis el control de les situacions. Ara mateix. No ho deixis per demà, perquè el dia d’avui no es repetirà.

 

“La gent positiva i decidida enamora. I es menja el món!”

 

16. Tingues una vida sana per poder rendir bé. El superheroi quotidià es cuida: menja bé, descansa, fa esport... Totes aquestes coses no són una pèrdua de temps, sinó una inversió molt important perquè estiguis al 100%.

17. Troba l’equilibri entre les hores de feina i les hores d’oci. És important que dediquis temps de qualitat a tu mateix/a i a la teva gent. Aquesta és la manera com ens regenerem i desconnectem. Una idea: apaga el mòbil quan arribis a casa. Així podràs dedicar-te completament als teus sense les distraccions constants dels missatges del Whatsapp.

18. Aprèn a dir “no”. Has de poder ser sincer/a i dir “no” quan un compromís no et vingui de gust o no t’aporti res sense sentir-te culpable. Ja tenim prou obligacions, a la vida! Les prioritats les marques tu, tenint en compte que la teva energia de superheroi quotidià és limitada.

19. Demana ajuda quan calgui. Som superherois casolans, no superherois de còmic, per això és normal que, de vegades, necessitis un cop de mà, un consell... Demana i dóna. Pots aplicar el mateix a l’àmbit professional: delega aquelles tasques que una altra persona pot fer amb menys temps que tu o que, si assumeixes tu, poden representar molta més despesa. En aquest cas, hauràs d’aprendre a confiar i a saber que no ho pots saber ni controlar e-x-a-c-t-a-m-e-n-t tot.

20. Quan les coses et superin, busca el teu oasi. Per a alguns, el seu oasi és meditar, fer ioga, sortir a córrer... Per a d’altres, fer una cervesa amb els amics. Tant se val. Busca el teu refugi per asserenar-te i agafar perspectiva per seguir sent un superheroi.


Recorda que tu i només tu marques com vius la vida i el futur. Canvia la ment i canviarà el món. Amb la mentalitat del superheroi quotidià qualsevol cosa que et proposis (realista, no de còmic) estarà al teu abast.

 

Text: Txell Costa.

Article publicat al número 30 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top