0 items
El meu compte

Made in CIRE

 

Una capelina de pluja d’Antonio Miró, unes espardenyes de Castañer o unes bambes Mates. Res de particular tenint en compte que es tracta de dissenyadors que produeixen nous elements de manera continuada per anar enriquint les seves col·leccions, si no fos perquè, en aquest cas, els esmentats elements estan fets als tallers de les presons catalanes.

 

Made in CIRE és un projecte gestionat per l’empresa Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), del Departament de Justícia de la Generalitat, que va néixer l’any 2004 amb l’objectiu de proporcionar feina als interns dels centres penitenciaris catalans (després d’haver-los impartit la formació professional ocupacional adequada), apropar-los a la reinserció sociolaboral i difondre i prestigiar la seva tasca. Des d’aleshores ençà (i amb més força encara des que l’any 2007 es va crear l’Espai CIRE, una comissió d’idees integrada per professionals de prestigi del món del disseny, la distribució i les arts), no han parat de dissenyar innovadors productes que es poden adquirir a botigues d’arreu de Catalunya o entrant a www.madeincire.cat.

 

"CIRE proporciona feina als interns dels centres penitenciaris catalans, els apropa a la reinserció sociolaboral i difon i prestigia la seva tasca."

 

Un munt de creacions originals que es van renovant
 

Allà es poden trobar des de la primera creació de CIRE, que va ser una bossa catalana dissenyada per Martín Azúa a partir d’un mocador de fer farcells, fins al que, probablement, ha estat l’objecte que més èxits ha llaurat en tota la trajectòria de l’empresa: l’urna Bios, d’Azuamoliné, una urna funerària biodegradable de terra compactada que conté una llavor d’arbre o planta al seu interior, de manera que transforma el ritual de l’enterrament en una regeneració i en un retorn a la vida per mitjà de la natura.
 

Les darreres creacions de CIRE, que s’han presentat aquest estiu, inclouen una línea estiuenca de la mà de Castañer i Gerard Moliné i Mates (amb unes espardenyes, unes bambes amb el dibuix del mocador tradicional de fer farcells o unes menorquines inspirades en el mateix mocador, entre d’altres novetats), i una col·lecció de pluja que ha comptat amb la col·laboració d’Antonio Miró, i que inclou un paraigües, unes botines de pluja, un impermeable i un barret de micropana també amb detalls del mocador tradicional de fer farcells.

 

 

 Article publicat al número 12 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top