0 items
El meu compte

Mams: la terra, a la terra

Mams és un espai gastronòmic proper, dinàmic i modern envoltat de natura, a l’entrada del Massís del Montseny, amb cuina catalana i vins catalans a taula. És la terra enmig de la terra.

Arbúcies, poble gran o ciutat petita, segons com es miri, acull entre els seus paratges, enmig de La Selva i a tocar mateix de la zona natural del Montseny, un deliciós racó gastronòmic: el celler-restaurant Mams. Situat entre dos massissos de muntanyes i en plena Catalunya interior, no pot ser més de la terra, ni pel lloc on s’ubica ni pel que s’hi ofereix.

Al darrere d’aquesta proposta hi ha els popularment coneguts Carles Xuriguera i Fel Faixedas, cofundadors –amb Quim Masferrer– del Teatre de Guerrilla. Fa poc més d’un any que, juntament amb el cuiner arbucienc Raül Cuadras (professor de l’Escola d’Hostaleria de Girona i influït directament per la gastronomia de Salvador Brugués i Joan Roca), la Irene Forts i en Carles Planchart (ambdós, membres de l’staff tècnic del Barça), van inaugurar el celler-restaurant Mams, un espai gastroanímic, com l’anomenen, perfecte per buscar la felicitat al seu interior.

La idea, que va néixer de l’afició a la gastronomia dels dos actors i de la seva amistat amb Cuadras, els va portar a crear un espai especial en un entorn idíl·lic, el lloc que els hagués agradat trobar-se a ells mateixos a Arbúcies, un emplaçament proper, dinàmic i modern que et fes sentir com a casa.

D’entrada, la carta de vins del Mams fa més país que cap altra: el 100% de les ampolles d’aquest local són d’origen català. De fet, és el primer restaurant de Catalunya que aposta pels productes enològics només nacionals. La seva oferta inclou totes les denominacions que conviuen al Principat i intenta apropar a la clientela els vins més representatius de cadascuna d’elles. D’aquesta manera, no només ofereixen una ja de per sí extensa carta de vins, sinó que, a més, fomenten i potencien l’enologia catalana i els seus productors. Així, el benefici sempre es queda a casa, amb l’afegit que el preu final dels vins és el mateix que el que marca el celler en qüestió; és a dir que, a diferència del que resulta habitual, el restaurant no incrementa el seu import malgrat que actuï com a intermediari.

 

"És el primer celler-restaurant a Catalunya amb el 100% de vins catalans"

 

Els plats que s’elaboren i serveixen al Mams també s’emmarquen dins la cuina tradicional catalana, una cuina senzilla, d’arrel i saborosa que dóna valor al producte local i de proximitat. En aquesta ocasió, però, els plats es reinventen i es presenten en forma de tapes i tastets per a tots els gustos. I no només això, sinó que també inclou un espai dedicat a menjar per emportar elaborat també a la cuina del restaurant.

 

"Combina la gastronomia tradicional catalana amb la innovació en format de tapes"

 

 

El primer aniversari

Aquest passat estiu, el Mams ja va celebrar el seu primer aniversari amb el Vitour 2013, una concorreguda fira de vins catalans que va ser organitzada pel restaurant, conjuntament amb el suport de la Guia de Vins de Catalunya. L’activitat va aconseguir reunir més de 80 vins de totes les Denominacions d’Origen catalanes durant un cap de setmana a Arbúcies.

Aquest Vitour és una evolució del Vijuny, que es celebrava anualment des de feia dos anys a la ciutat de Barcelona, gràcies a la Guia de Vins. D’acord amb la idea d’apropar els vins produïts a Catalunya al seu principal públic, els catalans mateix, el Vitour va començar la seva particular ruta pel Principat, essent el Mams la seva primera parada. Així, va instal·lar el seu estand davant del Mams i, durant tot un cap de setmana, els vins catalans es van complementar amb les tapes i les menges selectes del restaurant arbucienc.

 

Article publicat al número 28 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-luxe-restaurant.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top