Des de les pàgines de D’estil, us volem oferir unes propostes de tapes actuals però elaborades amb productes frescos tradicionals de la mà de Txot's.
Ingredients per a 2 persones
- 150 gr. de bacallà.
- 100 gr. de pèsols.
- 3 ous.
- Una mica de botifarra negra.
- 1 ceba tendra.
- ½ gra d’all.
- Farina.
- Pa ratllat.
- Pebre.
- Julivert.
- Vi blanc dolç.
- 2 cotnes.
- Oli.
Elaboració
Triturem el bacallà, hi espolsem una mica de pebre i hi afegim els ous, un xic de pa ratllat, all i julivert. En fem una massa homogènia i elaborem les mandonguilles.
Un cop les tenim llestes, les arrebossem amb farina i les fregim amb una mica d’oli fins que quedin daurades.
Preparem un sofregit amb la ceba tendra, els pèsols, la botifarra negra esparracada i el pernil i en fem una reducció amb vi blanc dolç.
Seguidament, hi afegim les mandonguilles, les cobrim amb aigua i les posem en ebullició.
Colem la salsa i muntem el plat amb una cotna al damunt.
Article publicat al número 36 de D'estil.