Maridatges de luxe amb Pere Guardiola
No hi ha àpats que requereixin tanta dedicació com els que degustem durant l’època nadalenca. Són dies molt assenyalats, en què ens reunim amb la família i ens agrada tastar elaboracions delicioses. Per arrodonir l’experiència, cal saber triar un vi adequat que casi amb cada plat. Us proposem uns maridatges especials amb vins del celler Pere Guardiola, de Capmany.
Amanida fresca de poma i salmó + Floresta blanc
Macabeu, xarel·lo, chardonnay, sauvignon blanc, moscat i garnatxa. D’un color groc pàl·lid brillant amb reflexos verdosos, té una aroma intensament afruitada i elegant amb refrescants matisos balsàmics. És un vi equilibrat que, en boca, es mostra viu, suau i amb un post-gust fresc i llarg. Cal servir-lo entre 7º i 9 º.

Lluç amb salsa d’ametlles + Joncària chardonnay
100% chardonnay. D’un color groc pàl·lid amb lleugers reflexes verdosos, té una aroma de fruites tropicals amb matisos de flors blanques. Amb una entrada intensa i agradable, en boca, és un vi fresc i untuós que deixa un darrer gust persistent i una amable sensació fruitosa i refrescant. És bo per servir-lo entre 10º i 12º.

Graellada de marisc + Anhel rosat
100% garnatxa negra. De color rosa pàl·lid però viu. Molt brillant i lluminós. La seva aroma és elegant i agradable, de bona intensitat. Té una entrada neta i molt floral, amb tocs de fruits vermells, com ara la maduixa i el gerd. D’entrada, per la seva joventut, és fresc en boca, però al mateix temps, untuós degut al seu bon equilibri d’acidesa. De cos, és llaminer, i el darrer gust, llarg, recorda novament fruites i flors blanques. És recomanable servir-lo a una temperatura que estigui els 9º i els 10 º.

Ànec al forn amb prunes i pinyons + Floresta negre
Merlot, syrah, garnatxa i samsó. D’un color cirera intens amb un ribet violaci de capa mitjana alta, net i brillant, presenta una aroma amb detalls de fruites negres i vermelles de bona intensitat. En boca, destaca per la seva riquesa de sabor amb un taní suau i una harmonia en l’atac, el pas de boca i el post-gust. En aquest cas, cal prendre-se’l entre 15º i 16º.

Brownie de xocolata + garnatxa Torre de Capmany
Aquest és un vi dolç natural elaborat íntegrament amb garnatxa blanca i criat en bótes de roure. El fet que la seva elaboració i criança siguin tan singulars, li atorguen una delicada aroma melosa i de fruites confitades, i un tacte, en boca, suau i seductor. Certament, és un excepcional vi de postres que cal tastar entre 12º i 14º.

Article publicat al número 44 de D'estil.
Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-vins.png" >