0 items
El meu compte

Brindem amb... Els maridatges de Pere Guardiola

El Nadal és l’època per excel·lència dels grans àpats. Ens reunim amb la família i els amics per celebrar, tots plegats, aquestes dates tan assenyalades, i no cal dir que posem un especial èmfasi en guarnir la taula amb les elaboracions més selectes. Per això, els vins que acompanyin aquests plats han d’estar a l’altura. Us proposem uns maridatges amb vins del celler Pere Guardiola, de Capmany. Bon profit i Bones festes!

 

Tàrtar de gambes + Anhel d’Empordà rosat

100% garnatxa negra. D’un color rosa brillant i lluminós. La seva aroma és floral i neta, de bona intensitat, amb tocs de fruits vermells. D’entrada, és fresc en boca i, alhora, té una acidesa equilibrada. De cos, és llaminer, i el darrer gust que ofereix és llarg, amb matisos de fruites i flors blanques. És recomanable servir-lo a una temperatura que estigui entre els 9ºC i els 10ºC.

 

 

Filet mignon + Floresta Criança

Cabernet sauvignon, syrah, merlot i garnatxa. De color vermell robí amb lleugers reflexos caobes, presenta una aroma intensa i complexa que recorda els fruits madurs del bosc i les espècies amb un fons de matisos fumats. És un vi que gaudeix d’un bon equilibri pel que fa a la seva acidesa i estructura tànnica. En boca, es mostra saborós i vellutat, i té un darrer gust llarg i persistent. En aquest cas, cal prendre-se’l entre 15ºC i 16ºC.

 

 

Risotto de bolets + Joncària sauvignon blanc

100% sauvignon blanc. D’un color groc palla amb lleugers reflexos verdosos, té una aroma neta i elegant amb matisos de fruita cítrica i tropical, com ara la llima i unes fresques notes herbàcies. Es tracta d’un vi elegant i equilibrat que, en boca, destaca pel seu caràcter varietal de la fruita cítrica, una acidesa refrescant i un punt picant. El seu darrer gust recorda la seva potència aromàtica. És bo per servir-lo entre 10ºC i 12ºC.

 

 

Guatlles al forn amb bolets + Joncària garnatxa negra

100% garnatxa negra. D’un intens color cirera. La seva aroma és afruitada amb certa maduresa. Hi destaquen un rerefons de notes balsàmiques i un toc d’espècies. És un vi equilibrat, fruit de la criança en bótes de roure al llarg de setze mesos, i fresc pels vint mesos que ha reposat un cop embotellat. En boca, és potent, expressiu, llaminer i, fins i tot, un pèl complex. Cal servir-lo entre 15ºC i 16ºC.

 

 

Tiramisú + moscatell Torre de Capmany

100% moscatell romà. És un vi llaminer, delicadament perfumat, que, gràcies a una elaboració acurada, presenta una aroma melosa de fruits cítrics amb unes lleugeres notes mentolades. En boca, es mostra moderadament dolç, amb una refinada suavitat. Sense cap mena de dubte, és un singular vi de postres que cal tastar a una temperatura d’entre 7ºC i 8ºC.

 

 

Article publicat al número 52 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-vins.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top