0 items
El meu compte

Maridatges nadalencs amb Vins de Taller

Les elaboracions gastronòmiques que ens fan venir salivera són les grans protagonistes de les taules de Nadal, les festes més celebrades de l’any. Els menús que s’hi serveixen són triats amb una cura extrema i requereixen hores de cuina i fogons. En tota aquesta escenografia, l’elecció dels vins hi juga un paper tant o més important. Us proposem, doncs, uns maridatges amb vins del celler Vins de Taller, de Siurana d’Empordà. Bon profit i Bones Festes!

 

Un deliciós foie amb un Lea 15
100% cortese. De color groc daurat. Brillant i nítid. La seva aroma és de fruites blanques sobremadurades, fruits secs, mel i panses. La seva criança en bótes de conyac durant quatre mesos el converteixen en un vi càlid i rodó que, en boca, es mostra carnós, i que, en el darrer gust, recorda novament la fruita seca amb matisos de brandi. Cal servir-lo a 10ºC.



Un refrescant rotlle de llagosta i caviar amb un Phlox 17
Marsanne, cortese, chenin i moscatell. D’un color groc palla, té una aroma afruitada i un punt tropical de plàtan i pinya verda amb suaus notes florals de magnòlia. És un vi blanc equilibrat, lleuger i net que, en boca, deixa una sensació fresca i agradable. Es recomana servir-lo a una temperatura de 8ºC.




Unes delicades vieires a la planxa amb un Baseia 17
100% viogner. La seva criança durant tres mesos en bótes de roure francès dóna com a resultat un vi blanc de color groc pàl·lid. La seva aroma és embriagadora, de fruita blanca, préssec i vainilla, amb matisos florals de magnòlia i lligabosc. És un vi complex, estructurat i glicèric que, en boca, deixa un darrer gust molt agradable. La temperatura ideal per assaborir-lo és de 10ºC.



Un exquisit turnedó Rossini amb patates i bolets amb un Geum 15
100% merlot. De color cirera picota amb un rivet violaci, té una aroma de fruits del bosc vermells amb matisos balsàmics i un lleuger fons d’espècies. És un vi fruit de la criança durant sis mesos en bótes de roure francès, harmònic i equilibrat que, en boca, es mostra vivaç, estructurat i amb un postgust agradable. És bo prendre’l a una temperatura de 16º.



El clàssic rostit de gall dindi amb patates, alls i romaní amb un Marieta 17
100% marselan. D’un color cirera intens amb llàgrimes untuoses i reflexos morats, presenta una aroma amb detalls de fruits del bosc, com ara la grosella. D’entrada, per la seva joventut, és suau en boca, però, alhora, intens i penetrant. De cos, és equilibrat, i el seu darrer gust és agradable: recorda notes anisades. És recomanable servir-lo a una temperatura de 16ºC.



Un saborós estofat de conill tradicional amb un Siura 13
Marselan, merlot i malbec. D’un color cirera amb reflexos violacis, la seva aroma és plaent i melosa. Notes captivadores de fruits del bosc negres, xocolata i espècies amb matisos balsàmics. La seva criança durant dotze mesos en bótes de roure francès li han atorgat la subtilesa mineral pròpia del terroir. En boca, és un vi estructurat i ampli amb un postgust llarg i sedós. En aquest cas, cal prendre-se’l a una temperatura de 17ºC.




Un plaent cheesecake amb un Ton 16
Aquest és un vi dolç elaborat amb moscatell d’Alexandria i criat en bótes de roure. De color groc daurat pàl·lid, presenta una aroma seca alambina i matisos cítrics lleugerament destil·lats. És un vi de postres que cal tastar a una temperatura d’uns 8ºC.


 


Article publicat al número 48 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-vins.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top