0 items
El meu compte

Masia Serra: L’essència del món del vi al teu abast

Als peus de la serra de l’Albera, a la zona de transició cap a la plana empordanesa, 13 hectàrees de vinyes resisteixen el flagell de la tramuntana per regalar-nos l’experiència més especial de tot l’Empordà. Benvinguts a Masia Serra!

Aventures que són projectes de vida

Una aventura vitivinícola que era un autèntic projecte de vida. Això és el que, el 1996, després d’acabar els seus estudis d’Enologia i d’Econòmiques, respectivament, iniciaven en Jaume Serra i la Sílvia Vilà en començar a elaborar unes poques ampolles de la petita vinya de garnatxa que havia plantat l’avi, l’any 1961. Avui, 20 anys després, altres varietats com ara cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot i marsselan poblen part de les 13 hectàrees que conformen la finca de Masia Serra, de Cantallops, a l’Alt Empordà.

Nét d'un comerciant de vins i fill del conegut enòleg Simó Serra, en Jaume es va criar en una família d’arrelada tradició vitivinícola. Al seu pas per l’emblemàtic Châteaux Pêtrus, a Bourdeaux, s’hi ha sumat l’experiència que tant ell com la Sílvia han anat adquirint al llarg dels anys dedicats a la consultoria vitivinícola per tot el territori, fet que els ha proporcionat un ampli coneixement del sector.

Amb una mescla de respecte a la terra seguint un conreu ecològic, dedicació, noblesa i entusiasme admirable, aquesta parella ha aconseguit convertir Masia Serra en un dels cellers referents a l’Empordà. La seva visita és obligada per a tots els amants de l’enoturisme. I com fan els grans vins, el seu projecte segueix madurant, a pas calmat i ferm, per oferir-nos experiències úniques.

 

Els fruits de l’amor a una terra

Al nord, l’Albera, una serra que s’allarga fins al mar, al mateix golf de Roses; al sud, la plana empordanesa, que brinda un horitzó límpid a la nostra mirada, sobretot quan bufa la tramuntana, i, al centre, el celler amb la típica estructura de masia catalana, envoltat d’un jardí de vinyes. Una finca de somni, tot plegat.

 

“Fruit d’una il·lusió i molts esforços, Masia Serra és un celler familiar que traspua detallisme i passió per una tradició”

 

Fruit d’una il·lusió i molts esforços, Masia Serra és un celler familiar que traspua detallisme i passió per una tradició: una sala d’elaboració, una d’embotellament i una d’envelliment, excavada al mateix cor d’un penya-segat de sòlida pedra granítica, són l’aixopluc d’uns vins que ja han deixat petjada en el món enòfil i que trobarem en aquells restaurants que tenen una cura especial a l’hora d’oferir als seus clients la seva carta de vins, tant arreu del país com a l’estranger.

Actualment: un vi escumós (Kremant), dos vins blancs (Ctònia i Mosst), tres vins negres (Gneis, Aroa i Io) i un vi dolç (Ino). Cadascun d’ells amb una personalitat única, però tots amb el segell inconfusible de Masia Serra. I, al costat de les vinyes, unes oliveres centenàries que els permeten elaborar una petita producció d'oli (Dara), 100% argudell.

 

 

“Amb un tracte familiar i proper, Masia Serra ofereix visites i activitats que sempre inclouen un tast dels seus vins, maridats amb productes artesans i de proximitat, i que són ideals tant per a persones que es desplacen soles com per a famílies i grups”

 

Per viure l’enoturisme empordanès

Voleu conèixer una manera única de fer i entendre el vi? Deixeu-vos guiar fins al paisatge i les vinyes de Masia Serra. Amb un tracte familiar i proper, ofereix visites i activitats que sempre inclouen un tast dels seus vins, maridats amb productes artesans i de proximitat, i que són ideals tant per a persones que es desplacen soles com per a famílies i grups.

Dividides en experiències enogastronòmiques i experiències dinàmiques, les seves propostes inclouen visites amb tasts, esmorzars de forquilla o dinars i sopars maridats, d’una banda, i, de l’altra, pícnics entre vinyes o rutes en bicicleta elèctrica o segway pels camins del privilegiat entorn de l’Alt Empordà. El celler disposa d’una sala, anomenada El Recés (perfecte per desconnectar), pensada per a celebracions i esdeveniments a mida: trobades privades, reunions de negocis, casaments íntims, tallers gastronòmics, cursos de tast, convencions, sessions de coaching, teamworks… Deixeu que Masia Serra us aculli a l’estil de l’Empordà i preocupeu-vos només de gaudir.

Busqueu experiències personalitzades i inoblidables? Descobriu la força del paisatge empordanès, descobriu Masia Serra!

 

Foto: Masia Serra.

Article publicat al número 39 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-vins.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top