0 items
El meu compte

Masos Can Sot: Turisme rural amb molt, molt, molt encant

Al municipi de Pont de Molins, dins una finca de més de 130 hectàrees que alberga la majestuosa Farinera Sant Lluís, hi trobem els Masos Can Sot, una antiga masia d’estil noucentista que ha estat totalment restaurada i habilitada per oferir una estada per enamorar-se.

Si tens ganes de desconnectar, relaxar-te i carregar piles en uns masos de revista, aquests són els ideals. Des d’un entorn inigualable, els Masos Can Sot ofereixen la possibilitat de gaudir d’una estada que, a més d’alimentar la vista i l’esperit, compten amb totes les comoditats possibles.
 

Al bell mig d’una finca de postal

Elegància i confort, tranquil·litat i aventura, i uns paisatges naturals que fan emmudir. Això és el que trobes als Masos Can Sot, un masia d’estil noucentista de principis de segle XX redissenyada per oferir la millor opció de turisme rural de l’Alt Empordà. Les cases pertanyen a una finca de més de 130 hectàrees on hi ha situada La Farinera Sant Lluís, un esplèndid edifici modernista de principis de segle XX que substituïa l’antic Molí d’en Borràs per una gran fàbrica de farina i que ha estat rehabilitat i convertit en un luxós espai per a esdeveniments.

Els Masos Can Sot són dues cases elegants i confortables, decorades amb un gust exquisit, que combinen detalls anglosaxons i l’innovador mobiliari d’Empordà Estil. Equipats amb tot el necessari per fer de cada estada un record immillorable, cadascuna d’elles compta amb cuina pròpia, habitacions dobles, banys, un menjador amb llar de foc i un jardí privat deliciós.

A més, la finca ofereix una gran quantitat de possibilitats que permeten descobrir l’Empordà i explorar els seus paisatges, com ara fer un recorregut de camins que porten a passejar per tota la finca, els seus jardins i el seu llac, vorejar el riu la Muga o practicar diferents esports d’aventura.

 

Cases de revista

Protegit com a bé cultural d’interès local del municipi, l’edifici del primer mas (Mas d’en Sot 1) és de planta rectangular, amb les cobertes de teula d’un sol vessant a diferents nivells, i es distribueix en planta baixa i pis. Disposa de 4 habitacions dobles i una cuina americana amb sortida a la petita terrassa per poder beneficiar-se també dels dies de sol.

Especialment destacable és la seva façana, que, orientada a la carretera, presenta finestres rectangulars amb els emmarcaments arrebossats, en forma d’arc rebaixat. La del pis superior mostra decoracions en ceràmica vidrada blava i verda i està rematada per un ràfec de dents de serra damunt del qual s’assenta una barana d’obra decorada amb un plafó central de perfil ondulat.

L’accés a l’interior de l’edifici es fa per un cos adossat a la façana oposada, completament rehabilitada, arrebossada i pintada. Adossat a la banda de ponent, hi ha un cos auxiliar rectangular, amb la coberta de dues aigües, que presenta un gran arc de mig punt reformat per accedir a l’interior. La construcció és de còdols i pedra desbastada, disposada regularment i lligada amb morter.

Al seu torn, el segon mas (Mas Can Sot 2) és un apartament confortable situat a la planta superior d’un dels edificis dels masos. Disposa de 3 habitacions, una d’elles situada a l’altell, coberta de fusta i amb una gran llar de foc que presideix la sala menjador.

 

“Els Masos Can Sot són dues cases elegants i confortables, decorades amb un gust exquisit, que combinen detalls anglosaxons i l’innovador mobiliari d’Empordà Estil”
 

 

La Costa Brava: bellesa i riquesa a dojo

Els Masos Can Sot es troben ubicats al nord de la Costa Brava, a l’Alt Empordà, a tocar amb França i arrecerats per la serralada de l’Albera i els Pirineus, on aquests s’entreguen al mar pel cap de Creus. Un paratge inigualable que sorprèn no només per la bellesa del seu litoral, amb cales i platges en espais únics, sinó també pels seus indrets singulars, les seves viles marines i les ofertes culturals i l’excel·lent gastronomia que ofereix.

 

“Un paratge inigualable que sorprèn no només per la bellesa del seu litoral, amb cales i platges en espais únics, sinó també pels seus indrets singulars, les seves viles marines i les ofertes culturals i l’excel·lent gastronomia que ofereix”


La zona, d’una riquesa espaterrant, concentra, ni més ni menys, que els quatre parcs naturals dels Aiguamolls de l’Empordà, Montgrí i les Illes Medes, el Baix Ter i el Montseny; tretze restaurants que sumen disset estrelles Michelin, entre els quals destaca El Celler de Can Roca, el millor restaurant del món 2013 i 2015 segons la prestigiosa revista anglesa Restaurant Magazine; el Triangle Dalinià, format pel Teatre-Museu Dalí de Figueres, la Casa-Museu Salvador Dalí de Portlligat, prop de Cadaqués, i el Castell Gala Dalí de Púbol; els vins de la D. O. Empordà, que impulsen l’enoturisme i realcen la qualitat del producte autòcton; la badia de Roses, declarada per la UNESCO una de les badies més belles del món, i una vida cultural i artística increïble: la programació teatral, musical i de dansa, l’ambient artístic que es respira a les festes tradicionals, populars i religioses, i els productes artesans formen part del patrimoni i la identitat del país.

 

Article publicat al número 40 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-mapa.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top