0 items
El meu compte

Menges a la feina? Fes-ho bé!

 

Sovint ens hem de quedar a dinar a la feina, i sovint també aquesta realitat és contrària a fer un àpat sa i nutritiu. En situacions així, els menús de restaurant o els aliments processats prèviament elaborats estan a l’ordre del dia, però aquests mals hàbits es poden redreçar. Sí: es pot menjar de carmanyola, fer-ho com a casa i fer-ho bé.

 

Abans de res, si mengem de carmanyola, d’entre l’enorme varietat de receptes, plats i aliments de què disposem, hem de tenir molt en compte les seves característiques, i com poden funcionar si es reescalfen al microones, o si es poden menjar a temperatura ambient, o si suporten bé el refredament de la nevera,... Així mateix, el recipient amb què transportem el nostre dinar és més important del que sembla; fins i tot com distribuïm les salses que farem servir. Mireu aquests trucs!

 


La carmanyola, si és de vidre, millor. S’ha de comprovar que sigui d’un material que pugui suportar el microones: si és de vidre, perfecte. Compte, perquè hi ha alguns plàstics que poden arribar a mig fondre’s i ser perjudicials per a la salut. També és important que el menjar es pugui mantenir en condicions de temperatura més temps: una bossa tèrmica és ideal, en aquest sentit. I, si podeu, aboqueu el dinar en un plat.

Benaurades cremes! Si teniu recipients hermètics que puguin transportar cremes amb garanties, aquesta és la vostra! Escalfades al microones no perden sabor i no tenen tendència a assecar-se. Això sí, vigileu d’escalfar-les del tot, que molts cops és difícil!

L’amanida s’amaneix a la feina. Res d’amanir-la a casa, ja que el líquid pot escapar-se i degotar, a part que us deixarà l’enciam mig tou i semblarà pansit. Cal portar recipients petits amb oli i vinagre a part (o tenir-los endreçats en algun lloc, a la feina).

El pa, congelat. Si dueu pa, que sigui congelat, perquè s’anirà descongelant ell sol durant el matí i no quedarà ni dur ni gomós.

La fruita, sencera. S’ha de transportar per separat, fora de la carmanyola. No és necessari tallar-la a casa. No és cap mala idea escollir peces amb pell comestible.

Les salses van separades. Els arrossos i les pastes tendeixen a seguir absorbint líquids, si els deixem en caldos i salses, i després queden pastades. La solució? Portar les salses en un altre recipient.

Productes calents i freds. Hi ha molts productes que es poden escalfar a casa i després menjar-se freds a la feina, si convé, o a la inversa. Els llegums (els cigrons, les llenties i les mongetes) són, per exemple, ideals. I les pastes o els arrossos, cal guardar-los un cop freds perquè no s’enganxin. En tot cas, el que convé és no barrejar carmanyoles fredes amb calentes.

No oblideu els cereals. Els cereals que es poden menjar tant calents com freds, com l’arròs o la quinoa, són molt bons com a plat bàsic on afegir-hi més aliments. Tingueu-los en compte. També es poden escalfar amb un toc de formatge per donar-los un altre aire, per exemple.

Alerta amb escalfar la carn! Hi ha aliments que poden quedar ressecs en escalfar-se, com els diferents tipus de carn. Una bona manera d’evitar-ho pot ser afegir-hi una salsa per sobre o, simplement, un raig d’aigua o oli perquè la carn l’absorbeixi. Si es tracta de guisats amb caldos densos, cal afegir-hi una mica d’aigua i remoure’ls bé abans d’escalfar-los perquè no quedin compactats.

Respecteu els horaris. Intenteu seguir sempre el mateix horari a l’hora de fer els àpats, fugint de picar entre hores (desenganyem-nos: les màquines de vending fan molt mal!), perquè el cos s’hi pugui acostumar bé. I més important encara: prengueu-vos el temps que toca per dinar.


 

Article publicat al número 47 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top