0 items
El meu compte

Mira'ls bé!

 

El birdwatching o l'observació d'ocells és l'art del reconeixement de les diferents espècies d'ocells segons el seu plomatge, el seu cant i la seva ubicació. Aquesta afició, que té multituds de seguidors a països com Anglaterra o Estats Units, cada vegada aglutina més adeptes al nostre territori.

 

Que els ocells siguin uns animals relativament senzills d'observar, que convisquin en ambients tant urbans com rurals i que tinguin curioses formes i colors són alguns dels motius que els fan tan atractius per a l’ésser humà. De fet, el birdwatching no és, ni molt menys, una nova tendència, sinó que podríem considerar que es comença a parlar d'aquesta passió pels ocells a principis del segle XX, coincidint amb l'edició de les primeres guies d'identificació d'aus.

 

"Una de les èpoques més atractives per observar ocells és durant la primavera, i també a la tardor, ja que ambdues estacions coincideixen amb la seva època de migració."

 

Concretament, l'observació d'ocells consisteix a detectar, identificar i reconèixer les diferents espècies d'aus existents. A partir d'aquesta base, cadascú pot adaptar l’exercici a la seva pròpia conveniència. Així, mentre alguns s’acontenten amb el gaudi i l’enriquiment dels seus passejos en un entorn natural, d'altres es fascinen descobrint la part científica que comporta l'estudi de les aus, també coneguda com ornitologia.

 

Primavera, temps d’ocells

Una de les èpoques més atractives per observar ocells és durant la primavera, i també a la tardor, ja que ambdues estacions coincideixen amb la seva època de migració; és a dir, amb els seus desplaçaments d'un lloc a un altre per poder continuar el seu cicle de vida en millors condicions. Durant aquestes èpoques, doncs, es poden observar un major nombre d'espècies diferents d’ocells, ja que, a més de les sedentàries, habituals de la zona, arriben espècies immigrants que es troben de pas.

 

"Per poder gaudir de l'observació d'ocells en bones condicions és recomanable disposar d'uns binocles o d’algun instrument òptic i d’una bona guia d'identificació d'aus."

 

Passió i un bon equipatge

Per poder gaudir de l'observació d'ocells en bones condicions és recomanable disposar d'uns binocles o d’algun instrument òptic i d’una bona guia d'identificació d'aus, així com començar les primeres visites en espais naturals que disposin d'aguaits o observatoris preparats. Per tant, si voleu gaudir d'una nova manera d'observar la natura, esteu convidats a introduir-vos en l'apassionant món de l'observació d'ocells. Us sorprendrà!

 

 Article publicat al número 16 de D'estil. 

 

 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top