0 items
El meu compte

Música que relaxa l'ànima i el cos

 

La música, en la seva definició més estricta, és l’art de la combinació de melodia, ritme i harmonia. Des dels seus orígens, les característiques musicals de les cançons depenien de la cultura de cada regió; per això hi ha sons, balls i cants emblemàtics a cada racó de món.
 

El lligam entre música i cultura encara és patent, però l’evolució ens ha dut a un inevitable mestissatge cultural sense excepcions. La producció de noves tecnologies no ha fet més que incrementar i evidenciar aquest mestissatge, conseqüència del contacte inevitable entre persones de diferents cultures i costums. Però, alhora que ampliem les nostres fronteres musicals, ens beneficiem de l’estímul que ens produeix la música, que ens afecta més del que en un primer moment ens podem arribar a pensar.
 

Albert Cuevas, membre de l’acadèmia holística, ha explorat, precisament, les capacitats que té el so per harmonitzar i equilibrar el cos, la ment i l’esperit a través de la mescla de diferents tècniques tibetanes, hindús i occidentals. Bols de quars, bols tibetans, tambors oceànics, pals de pluja, maraques xamàniques i altres instruments (massa desconeguts per a nosaltres encara) són utilitzats en les seves sessions, juntament amb els cants harmònics que ell mateix protagonitza, per provocar una profunda relaxació. A més, utilitza la cromoteràpia a partir d’una sèrie de mandales de colors projectades sobre la paret perquè cada sessió es converteixi en una experiència multisensorial única i irrepetible tremendament plaent.
 

Segons Cuevas, “quan vivim situacions negatives es produeix un desequilibri que afecta el nostre sistema immunitari i el nostre estat anímic”, i la seva música està enfocada especialment a equilibrar el cos i la ment, a provocar efectes beneficiosos sobre les persones, a evidenciar el poder del so...
 

En acabar cada sessió, la perplexitat apareix a causa de les sensacions viscudes. En tan sols trenta minuts, l’ansietat, l’estrès i totes les situacions angoixants que afrontem cada dia desapareixen de cop per ser substituïdes per una estranya sensació de benestar i calma desconeguda fins aleshores però molt agradable; és com un viatge a l’interior de cadascú, com una forma de prémer el botó de pausa deixant que la resta del món continuï el seu curs.

 

Analitzar la pròpia veu per compensar les carències freqüencials i aconseguir l’equilibri
 

A partir d’aquí, gràcies als beneficis de la música i de les teràpies vibracionals, Albert Cuevas du a terme anàlisis de la veu per detectar les carències freqüencials de cadascú i crear una melodia personalitzada que, gravada en un cd i escoltada a diari (segons els casos), ajuda a recomposar l’equilibri i l’harmonia de cada individu tot reforçant, en especial, el seu sistema immunitari.

 

Article publicat al número 12 de D'estil. 

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top