0 items
El meu compte

Neix Flax & Kale, el germà petit del consolidat Teresa Carles

En un moment en què l’auge per l’alimentació saludable sembla no tenir fi, el grup Teresa Carles obre un espectacular restaurant flexiterià a Barcelona, una proposta fins ara inèdita a la ciutat que vol aglutinar totes les tendències de cuina sana, saborosa i saludable en un mateix espai: plats sense gluten, vegans, de raw food i amb peix blau en són la base, però no obliden els superaliments ni els sucs de multivegetals premsats en fred.

Potser els menys habituats a determinats tipus de dietes es preguntaran què és el flexitarianisme. Molt senzill, es tracta de la unió dels termes flexible i vegetarià, i fa referència a una alimentació basada en el vegetarianisme però que puntualment no exclou alguns productes d’origen animal.

Precisament és aquest concepte el que fa especial i diferent la proposta que us presentem. Sota el lema “eat better, be happier, live longer”, neix Flex & Kale, un restaurant healthy flexiterià que, com els mateixos creadors expliquen, ofereix una cuina vegetariana gourmet de qualitat i proximitat que té una cura especial pel que fa als processos de cocció dels aliments.

En aquest espectacular espai d’atmosfera industrial reciclada, el 80% dels productes que se serveixen a taula són d’origen vegetal (plant based), i el 20% restant correspon a peix majoritàriament blau. L’objectiu perseguit no és cap altre que combinar amb èxit el plaer gastronòmic que ens poden oferir un enorme ventall de plats amb un elevat valor nutricional i molta (molta) saludabilitat. Per això, cada creació de la carta duu al darrere l’assessorament d’un equip de nutricionistes.

 

Si és Teresa Carles, és de qualitat

Si algú no n’acaba d’estar del tot convençut, com a aval podem dir que aquest projecte és la nova proposta del pioner i consolidat Grup Teresa Carles, una empresa amb restaurants com el Paradís de Lleida o el que duu el mateix nom del grup a Barcelona. També aquí s’ha seguit la filosofia que apliquen als seus establiments des de fa més de 30 anys: cuina saborosa, sana i saludable. Tal com la mateixa Teresa Carles explica, “per a nosaltres, la cuina és un concepte global que uneix la gastronomia a una manera d’entendre la vida”.

 

“Flex & Kale ofereix una cuina vegetariana gourmet de qualitat i proximitat que té una cura especial pel que fa als processos de cocció dels aliments”

 

Nova York al bell mig de Barcelona

Aquesta proposta gastronòmica, que té un preu aproximat de 25 euros per persona, no es limita als dos serveis tradicionals, sinó que la seva cuina non-stop, oberta de dos quarts de deu del matí a dos quarts de dotze de la nit, ofereix la possibilitat d’esmorzar i berenar de forma sana i exquisida. Fins i tot els caps de setmana s’hi pot prendre un brunch.

 

“La càmera de vidre del local està elevada a la categoria de cava com un claríssim reconeixement al producte”

 

Qualsevol excusa és bona per passar-se una estona fent salut dins d’aquest edifici de més de 800 m2 que ha estat encertadament decorat per l’interiorista Francesc Pons, i que combina l’estètica novaiorquesa amb elements més moderns i trencadors, com ara la cuina a la vista o un jardí amb un hort urbà a la terrassa. Sens dubte, però, el més sorprenent és la càmera de vidre del local, que està elevada a la categoria de cava com un claríssim reconeixement al producte.
 

La cirereta del local: el Teresa’s Juicery

A banda del restaurant, a l’entrada de l’establiment s’hi ha integrat el Teresa’s Juicery, on s’ofereix una innovadora carta de 15 sucs frescos 100% naturals, els quals tenen la peculiaritat d’haver estat elaborats diàriament a l’obrador mitjançant un pioner sistema de premsat en fred. Aquest procés, que no comporta cap mena de tractament al producte, conserva la puresa dels ingredients sense augmentar la seva temperatura i destriant-ne la polpa per extreure i mantenir les vitamines, els enzims i els nutrients que ens ofereixen les fruites i les verdures. Són els denominats cold-pressed juices, i, per descomptat, no porten sucres afegits, additius, colorants ni conservants. En els propers temps, en sentirem a parlar.

 

A l’entrada de l’establiment s’hi ha integrat el Teresa’s Juicery, on s’ofereix una innovadora carta de 15 sucs frescos 100% naturals, elaborats diàriament a l’obrador mitjançant un pioner sistema de premsat en fred”

 

Article publicat al número 32 de D'estil. 

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-mapa.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top