0 items
El meu compte

No perdem… la bateria! Quan menys no és més.

 

Vet aquí un seguit de consells d’allò més útils perquè el nostre mòbil no perdi tota la bateria abans d’hora.

 

El gran drama actual del Primer Món és que se’ns acabi la bateria del mòbil abans del que tenim previst (habitualment, abans d’anar a dormir per carregar-lo). No en va, allà ho tenim tot! Molts no sabrien què fer, si se’ls acaba de cop l’accés al telèfon; no podrien enviar missatges, mirar l’agenda, visualitzar vídeos, jugar a vídeojocs, tenir un despertador, fer fotos, mirar l’hora, entrar a les xarxes socials...

Quan fem un viatge, ja sigui en tren, autocar, cotxe (com a acompanyant) o avió, acostumem a passar més estona al mòbil del que és habitual, i això suposa que la bateria s’esfumi en un tres i no res. A més, sovint no podem carregar-lo! Vet aquí uns quants consells per allargar la vida útil del mòbil durant els viatges, que també són ben útils per al dia a dia.

 

El mode “estalvi d’energia” del telèfon

Aquesta és senzilla: els smartphones ja tenen incorporat un sistema d’estalvi de bateria per a aquells moments en què comencen a anar justos d’energia. Normalment, el telèfon avisa, quan té poca bateria, per engegar aquest mode. Nosaltres, si sabem rebuscar entre les opcions del mòbil, podem fer que estigui en aquest mode tot el dia, si convé, i allargar la seva vida útil.

 

“Els smartphones ja tenen incorporat un sistema d’estalvi de bateria per a aquells moments en què comencen a anar justos d’energia”

 

Desactivar o utilitzar poc el que consumeix més

Hi ha aplicacions o funcions del telèfon que gasten molta bateria. Els vídeojocs, per exemple, espremen les possibilitats del telèfon i n’esgoten la bateria amb facilitat. Visualitzar vídeos sovint, també. Utilitzar amb mesura aquestes aplicacions ajudarà que estalviem bateria per a la resta del dia. Alhora, es poden desactivar les notificacions de les nostres aplicacions, la geolocalització o el Bluetooth, que també en gasten força. Tampoc cal tenir tot això engegat per anar tirant, oi?

“Es poden desactivar les notificacions de les nostres aplicacions, la geolocalització o el Bluetooth”

 

Reduir la llum de la pantalla

La llum de la pantalla consumeix molta energia, encara que no ho sembli. A més, moltes vegades tenim més llum que la que realment necessitem. Reduir-la segons el moment del dia en què ens trobem i la il·luminació que tinguem ens ajudarà a estalviar bateria.

 

Treure les dades, utilitzar el mode avió, apagar-lo

Aquesta és la solució dràstica, però també serveix. Si viatgem amb autocar o tren i volem fer una mica de becaina, o observar el paisatge una estona, podem desactivar les dades mòbils, posar-lo en mode avió o, senzillament, apagar-lo. Estalvia bateria! També és útil quan carreguem el mòbil en un indret on no podem ser-hi gaire estona, com, per exemple, esperant el vol en un aeroport.

 


Si marxem de viatge...

Si necessitem molta informació del viatge que hem de fer (documents, mapes, fotos o vídeos...), sempre és millor ser previsor i descarregar-nos-la abans de començar el viatge, a casa o a qualsevol lloc amb wifi.

Santes bateries externes!

Són molt pràctiques. Utilitzar un bateria externa com a mètode addicional quan s’acaba la del telèfon ha estalviat més d'un maldecap. Fins i tot, n’hi ha que es carreguen amb energia solar; o fundes de mòbil que inclouen bateries recarregables!

 

Article publicat al número 53 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top