0 items
El meu compte

Vet aquí un nou Joncària: i és de garnatxa negra!

A l’estimada família de monovarietals del celler Pere Guardiola, s’hi afegeix un vi exquisit que sempre voldreu tenir a taula: el Joncària garnatxa negra

 

L’Empordà és conegut pels seus encisadors paisatges de mar i muntanya, però encara ho és més pels seus vins. I, quan parlem de vins, ens hem de traslladar al petit i plàcid poble de Capmany, que destaca per la seva llarga trajectòria en el conreu de vinyes. Aquesta terra ha vist néixer i créixer el celler Pere Guardiola, dedicat a l’elaboració de vins des de fa cinc generacions.

La seva història es remunta a l’any 1871, però no va ser fins a finals dels anys 80 que la seva activitat es va consolidar amb la ferma decisió d’utilitzar només raïms procedents de les seves vinyes. A partir d’aquell moment, es van plantar vinyes de noves varietats i el resultat va ser un ventall de vins genuïnament empordanesos diferenciats en quatre grups: Floresta, Anhel d’Empordà, Joncària i Torre de Capmany.

 

“El Joncària negre és d’un intens color cirera que presenta una aroma afruitada amb certa maduresa. Hi destaquen un rerefons de notes balsàmiques i un toc d’espècies”

 

La família creix

Els vins Joncària són marca de la casa. Primer va arribar el moscat; després, va ser el torn del chardonnay, i, fa poc més d’un any i mig, aquest celler ens va sorprendre amb una nova varietat de la gamma, un magnífic sauvignon blanc.

Al llarg d’aquest 2019, han estat treballant en una nova proposta que no li és indiferent a ningú, com la resta de membres de la sèrie. Després de tasts regulars per controlar l’evolució del vi i d’una elaboració curosa, tenim el plaer de presentar-vos el primer Joncària negre!

De l’Empordà, és clar!

Com la resta de parents de la seva família, aquest negre s’ha elaborat de manera exclusiva amb varietats autòctones, en aquest cas, 100% garnatxa negra. A més, aquest Joncària és especial pel llegat de la família Guardiola perquè s’ha obtingut de les vinyes de l’avi, que actualment es troben en procés de conversió per al conreu ecològic.

El resultat és un Joncària negre d’un intens color cirera que presenta una aroma afruitada amb certa maduresa. Hi destaquen un rerefons de notes balsàmiques i un toc d’espècies. És un vi equilibrat fruit de la criança en bótes de roure al llarg de setze mesos, i fresc pels vint mesos que ha reposat un cop embotellat. En boca, és potent, expressiu, llaminer i, fins i tot, un pèl complex.

 

“Si sou llaminers i, de tant en tant, us agrada menjar-vos un tros de xocolata, us recomanem acompanyar-lo amb una copa d’aquest vi negre”

 

Mil i un maridatges

El Joncària 100% garnatxa negra pot ser el vostre aliat per a tota mena d’elaboracions gastronòmiques. Ara, a la tardor, que és quan ve més de gust menjar arrossos i carns, encaixa molt bé amb aquests plats, com, per exemple, una vedella guisada amb bolets, un pollastre al forn o un arròs caldós. De fet, és l’acompanyant ideal per a tota mena de carns. A més, si sou llaminers i, de tant en tant, us agrada menjar-vos un tros de xocolata, us recomanem acompanyar-lo amb una copa d’aquest vi negre. Experimentareu una simfonia de sabors indescriptible gràcies als seus matisos de fruita i fusta de roure.

 

Article publicat al número 51 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-vins.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top