0 items
El meu compte

Numon, complements que parlen d’història

 

Un llençol que ja no et cobreix a les nits, un cobrellit de l’àvia que no combina amb la teva habitació, una cortina que ha deixat de protegir-te dels raigs de sol, unes estovalles velles o un cinturó que no subjecta els pantalons poden tenir una segona vida. Numon és una marca de complements que transforma en present el que era passat allargant la història dels objectes.

 

Reciclar està a l’ordre del dia. Pel bé dels que avui habitem aquest planeta i pels que vindran. Però n’hi ha que saben fer-ho amb originalitat i gràcia, amb un esperit creatiu que els fa únics i un respecte absolut pels materials i la història que porten al darrera. És el cas de Numon, una marca creadora de complements que es recrea donant una segona vida a tot tipus de roba de la llar que està en desús i a altres objectes antics que hagin perdut la seva funcionalitat inicial.
 

Al darrera de tot plegat hi ha la Núria, una barcelonina establerta a Reus i declarada amant dels objectes antics i dels complements, que, d’ençà que va iniciar els seus estudis de disseny de moda a l’Escola Superior de Disseny de la ciutat comtal, va començar a donar forma a la idea d’encetar un projecte especial; quelcom que estigués centrat en el reciclatge de peces diverses i que contribuís a frenar el cicle de consumisme que impera actualment en la nostra societat.
 

Més endavant, el seu company, en Ramon, que té com a hobby fer carteres a partir de còmics antics, es va unir al projecte i començaren a crear junts tot un seguit de complements reciclats anomenats Numon.

 

Bosses i molt més amb denominació d’origen
 

Les estrelles de Numon són les bosses: originals, vistoses, pràctiques i compactes. Amb un toc vintage que ni s’acosta a la carrincloneria, arriben al comprador acompanyades d’una etiqueta que explica la seva procedència, la “vida anterior” de la tela que els dóna forma. N’hi ha un munt: amb tapa, amb cremallera, en forma de sac, en forma d’alforja o a mode de motxilla; grans, petites o mitjanes; amb estampats de flors, ratlles o llises... Així, antics cobrellits, cortines, fundes de matalassos en desús o teles de velles tapisseries es transformen en cobertes exteriors. Més cortines, estovalles i llençols fan de folre interior, i els cinturons són ara nanses.

 

"Les estrelles de Numon són les bosses: originals, vistoses, pràctiques i compactes. Amb un toc vintage que ni s’acosta a la carrincloneria, arriben al comprador acompanyades d’una etiqueta que explica la seva procedència, la “vida anterior” de la tela que els dóna forma."

 

Moneders “de la iaia”, clauers, carteres i targeters fets amb còmics antics, així com corbates convertides en cinturons, completen la col·lecció d’aquesta enginyosa marca artesanal.

 

Bosses personalitzades
 

Totes les creacions de Numon estan a la venda al seu lloc web, www.numon.org, i a diverses botigues especialitzades, però també és possible aconseguir una bossa personalitzada, així que, si ens vols una feta a partir del cobrellit de la teva àvia o de la funda del matalàs que tenies al teu llit infantil, només cal que l’encarreguis. Una altra opció és enviar-los tots els teixits que ja no utilitzis i així podràs aconseguir una bossa amb un descompte especial.

 

Una petita empresa ètica amb esperit social
 

Tal com diuen la Núria i en Ramon, avui són una petita empresa artesanal de complements ètics, però la seva il·lusió seria convertir Numon en un taller social que els permetés compartir el seu projecte amb persones amb necessitats especials. Així, la Núria podria fer convergir les seves dues grans passions: el disseny i l’educació especial. El temps dirà, però, al pas que van, segur que ho aconsegueixen. Un 10 per l’originalitat!

 

Article publicat al número 24 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top