0 items
El meu compte

Oasi al Mar: Música i històries d’aquí i de mar enllà

 

Oasi al mar és un duet que crea cançons properes, com somriures amples, arrelades a casa nostra, però alhora evocadores de cultures exòtiques i mons fantàstics.

 

En el seu primer disc Amars, cançons d’amor i mar (finançat en part amb una campanya de Vermaki, una particular iniciativa de crowdfunding made in Catalonia), la Gemma Carreras i en Pol Oñate, els integrants del grup, ens parlen, en primer lloc, i com el seu nom indica, de temes universals que han mogut la creació artística des de sempre: el mar i l’amor. En concret, però, fan referència constant a la Costa Brava, a les seves llegendes i tradicions, amb històries de pescadors i pirates, de sirenes i dracs. El projecte, de fet, va començar gràcies a una beca de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, que precisament buscava fomentar i difondre el cant de taverna i les havaneres amb la creació d’espectacles que els recuperessin i els actualitzessin.

I és exactament això el que ofereix aquest grup: la reformulació d’aquests cants amb aires moderns que n’exploten totes les possibilitats, tant poètiques com musicals. Amb ells, es fusionen aquestes rondalles tradicionals i de la vora del foc, expressades amb una lírica que es mou entre el sublim i el xiuxiueig a cau d’orella, una música que hi harmonitza a través de melodies que resten en la memòria i una instrumentalització rica en matisos.

 

“Oasi al mar beu de la tradició catalana, des de les lletres vinculades a la identitat i als costums d’aquí que es volen posar en valor i evitar-ne l’oblit, fins a les influències musicals del nostre folklore, i es vincula també musicalment al jazz i als ritmes llatins”

 

Tradició catalana amb dosis d’inspiració d’altres països

Oasi al mar beu de la tradició catalana, des de les lletres vinculades a la identitat i als costums d’aquí que es volen posar en valor i evitar-ne l’oblit, fins a les influències musicals del nostre folklore. Alhora, es vincula també musicalment al jazz i als ritmes llatins, presents amb força en la banda sonora que no només emfatitza la poesia, sinó que té una entitat pròpia que també mereix un reconeixement particular per la seva qualitat.

La seva inspiració la trobem en la música de diferents països que els seus components han anat coneixent i adoptant per fer-se-la seva, filtrant-la amb les arrels catalanes i apropant-la al públic autòcton, que es submergeix en les històries que explica la dolça veu de la Gemma (talment com una contacontes), i que es deixa bressolar en les subtils harmonies que proposa en Pol. Val la pena deixar-se endur i embriagar per les cançons de caire íntim i màgic d’Oasi al mar, tal com si d’un miratge es tractés.

 

Article publicat al número 37 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top