0 items
El meu compte

Objectiu: desconnexió absoluta!

 

Si no saps oblidar-te de la teva agenda i gaudir plenament de les vacances d’estiu, aquest article t’interessa.

 

Desconnectar de la feina és l’assignatura pendent de moltes persones. La causa principal que ho impedeix és la falta de previsió i de preparació de les vacances. Hom és conscient de la necessitat de descansar i d’oxigenar-se, però aconseguir-ho requereix força de voluntat, canviar la forma de pensar i una bona planificació.

El control mental és clau

Sovint sentim a dir que es necessita un període vacacional llarg per assolir la desconnexió i el relaxament que tant anhelem. Però el cert és que la capacitat d’afluixar el ritme depèn més de les capacitats individuals per saber gaudir del temps d’oci que no pas de la durada de les vagues.

Saber separar les qüestions laborals de les de lleure és una habilitat natural de les persones que tenen un coeficient d’intel·ligència emocional elevat, perquè comprenen i gestionen les seves emocions. Ara bé, les persones que no han desenvolupat tant aquesta capacitat, necessiten tècniques i eines per tenir més control sobre els seus pensaments i emocions.

 

“La capacitat d’afluixar el ritme depèn més de les capacitats individuals per saber gaudir del temps d’oci que no pas de la durada de les vagues”

 

Vet aquí uns consells perquè aquestes vacances d’estiu representin un veritable parèntesi que et permeti desfer-te del cansament psicològic i de l’estrès acumulat al llarg de tot l’any. Pren-ne nota!

 • L’ordinador, a la feina. Sembla obvi, però... No t’enduràs el portàtil durant les teves vacances d’estiu. Aquesta és la primera norma per desconnectar.
   
 • Anticipa’t. No marxis de vacances amb tasques pendents. Organitza’t amb temps per respondre els correus o per finalitzar els projectes més urgents. Així evitaràs que et persegueixin mentalment!
   
 • Usa la resposta automàtica. Perquè no et sentis culpable de no poder contestar els correus que t’arriben, activa una resposta automàtica que informi fins quin dia estaràs de vacances. D’aquesta manera, qui t’escrigui sabrà que no hi ets.
   
 • Diferencia el que és urgent del que no. Sovint, quan no ets al teu lloc de treball, els companys assumeixen algunes de les teves tasques. Per tal que no t’escometin amb preguntes, dedica una estona a explicar-los què han de fer i com i estableix la definició d’“emergència” tot acordant quan i en quins casos cal que et truquin.
   
 • El mòbil, a favor teu. Aprofita la multitud d’opcions del teu telèfon per limitar les trucades o missatges laborals, com ara silenciar les notificacions del grup de Whatsapp de la feina, o bé configurar un so característic per identificar les trucades ràpidament.
   
 • Dins versus fora. Si no et queda més remei que estar en contacte amb el treball, segueix aquesta norma de forma rotunda: dedica-hi una estona quan siguis a l’hotel o a l’apartament, però, a fora, oblida-te’n.
   
 • Aposta per un retorn esglaonat. El descans estiuenc recarrega les piles. No ho engeguis tot a rodar tornant a la feina amb mil i una reunions i tasques programades. Procura dosificar-les per reduir l’impacte emocional que sol provocar la tornada.

 

“Aprofita la multitud d’opcions del teu telèfon per limitar les trucades o missatges laborals, com ara silenciar les notificacions del grup de Whatsapp de la feina, o bé configurar un so característic per identificar les trucades ràpidament”

 


Por al temps lliure

Sí, aquest és un dels problemes del segle XXI. Estem tan immersos en la rutina d’activitats que, quan arriben les vacances, ens aterra no tenir res programat i ens sembla que perdem el temps. Per evitar-ho, planifica algunes activitats, o configura’t una llista de coses que voldries fer.


 

Article publicat al número 50 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment per al seu ús. Més informació aquí.

Top